A klub közleménye.

A koronavírus-járvány ellen küzd az egész világ, a pandémia soha nem látott nehézségeket támaszt. Az FTC igyekszik mindent megtenni a játékosok egészségének megőrzése érdekében, a biztonsági óvintézkedések mellett pedig felelősségteljesen tesztelünk.

Sajnos, a legutolsó tesztelés során az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának öt játékosa is pozitív mintát adott. Meghatározó bajnokainkra, válogatott sportolóinkra a következő bajnoki találkozókon, illetve a felkészülés egy kiemelt időszakában nem számíthatunk. Mindannyian házi karanténban vannak kisebb tünetekkel.

A március elején sorra kerülő BL csatákig hátralévő időszakot arra szerette volna felhasználni a szakmai stáb, hogy kemény alapozó edzésekkel és a taktika gyakorlásával felkészüljön a szezon második felére. Céljaink elérése érdekében az elmúlt évek tökéletes teljesítményét kell megismételnünk a medencében. A mostani körülmények ugyanakkor olyan helyzet elé állították a csapat tagjait, aminek legyőzése már nem sportemberi kitartásukon, taktikai felkészültségükön, vagy a sportnak mindent alárendelő életmódjukon múlik. A legutóbbi megbetegedésszám már olyan mértékben borítja fel a felkészülésünket, hogy arról tájékoztatni akartuk a mindvégig mellettünk álló szurkolóinkat és a sportszerető közvéleményt. Bízunk sportolóink mihamarabbi egészséges visszatérésében és abban, hogy az elmúlt 2 évben 10 kupát szerzett csapatunk idén szintén méltó módon képviseli a Ferencvárost és a nemzetközi porondon Magyarországot is.

Ferencvárosi Torna Club