Női kézilabda csapatunk vezetőedzőjét kérdezték a CSM elleni Bajnokok Ligája csoportmeccsről.

Túl az EB-szüneten és három győztes bajnokin milyen állapotban várják a csoportkor folytatását?
Fizikailag jó állapotban vagyunk, a gyorsaságunk megfelelő, és a védekezésünk is elég jónak mondható. A kapura lövések hatékonyságában vagyunk lemaradva: nem lehet annyi ziccert elhibázni, amennyit az utóbbi két bajnokin kihagytunk. Az Érd elleni szerdai meccs után mondtam is a csapatnak, ha az ellenfél legközelebb is az egyik kapusát hozza a mérkőzést követő sajtótájékoztatóra, már büntetek.

Mi az oka a pontatlan támadásbefejezéseknek?
Koncentráció kérdése. Megmutatom, beszélünk róla, elemzünk, mégis azokat a lövőfolyosókat választjuk az átlövéseknél, amelyeket nem kellene. Mintha az lenne a játékosok fejében, hogy a nagy gól kettőt ér.

Mennyire viselte meg a csapatot az Európa-bajnokság?
Mentálisan nem voltunk a topon, én sem. De ki fogunk mászni ebből. Háromnaponta játsszuk a meccseket, mindig lesz olyan, aki nem úgy teljesít, ahogy magától is elvárja, olyan is előfordulhat, hogy az egész csapat nem úgy játszik, ahogy elvárjuk. De nem szeretném azt látni, hogy aki rosszul játszik, az két napig lehajtott fejjel önmagát ostorozza, mert az negatív hangulatot eredményez.

Hét forduló van még hátra, és öt csoportmeccset tizennyolc nap alatt teljesítenek januárban.
Minden mérkőzés fontos, és nem mindegy, hogy indulunk neki ennek a sorozatnak. Biztosan lesznek vesztes meccseink, ám nem mindegy, mennyi és az sem, milyen képet mutatnak azok a találkozók.

A Bukarest ellen mit vár?
Az első sora nagyon erős, de akadnak hiányzók a románoknál, Dragana Cvijics sincs ezúttal, ez nagy érvágás. Nagyon más mérkőzésre készülök, mint amilyen a bukaresti volt október közepén, amikor a vírus miatt foghíjasak voltunk. Igaz, amíg bírtuk energiával, akkor is tisztességes csatát vívtunk. Biztos, hogy a CSM-nél sohasem lehet kiszámítani, mit hoz a január, a pénzügyi kérdésekre vagy az esetleges átigazolásokra gondolok. A védekezésen és a kapusokon sok múlik majd, és amelyik csapat felé billen a mérleg nyelve ebből a szempontból, az több könnyű gólt tud lőni, ami döntő lehet. Mellettünk szól, hogy többen vagyunk.

Az eddigi érdi csarnok helyett három év elteltével újra az Elek Gyula Arénában játszhatnak. Ez mennyit számít?
Dabas, majd Érd is rendkívül jó házigazda volt, de nekünk a népligeti az igazi hazai pálya, itt vagyunk otthon.

NS