Mivel vannak hiányzók, így az utánpótlásból töltötték fel a létszámot Horváth Attiláék.

A bajnokságban az őszi szezon után a harmadik helyen álló férfi kéziseink már a két ünnep között nekiláttak a kiírt, egyéni edzésmunkának (kondi és futás), hétfőn pedig az első labdás edzésre is sor került.

Nem volt ott a tréningen a magyar válogatottnál lévő Nagy Bence, valamint a szlovák válogatottba meghívott Marián Zernovic és Jakub Mikita sem. Bozo Andjelic Montenegróban tölti a rehabilitációját, a szintén sérülés után lábadozó Bognár Alex pedig csapatunk gyógytornászával a Népligetben készül a visszatérésre. Ott volt viszont az FTC Kézilabda Akadémia tehetségei közül Ludmán Marcell, Karai Miklós és Turák Félix is, mellettük persze a már stabil NB I-es csapattag Imre Bence, Prainer Viktor és Ónodi-Jánoskúti Máté is a tizenévesek táborát erősítette az első idei közös edzésen.

Együttesünk a következő hetekben hétfőtől péntekig napi két edzéssel próbálja minél jobb formába hozni magát: délelőtt kondi, délután labdás tréning szerepel a programban, a szerda az egyetlen kivétel, ekkor csupán délelőtt egy labdás edzést vezényel Horváth Attila a csapatnak.

Fradi.hu

Az akadémiai rendszer elindulásával az FTC Kézilabda Akadémia és a Dabasi Kézilabda Klub Városi Sportegyesület képviselői folyamatos egyeztetések keretében lerakták egy olyan együttműködés alapjait, amely a két szervezet szinergiái alapján az utánpótlás-nevelést koordinálja. A közös munka kezdetén látszott, hogy szinte minden fő pontban, amely az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos, egyetért a két egyesület, így hamar megszületett egy olyan, mindkét fél számára előnyös megállapodás, amely az MKSZ alapelveit is tartalmazó formát öntött.

Az együttműködés fő célja, hogy a szervezetekben lévő sportolóknak közösen biztosítják az igényeiknek, tudásszintjüknek és tehetségüknek megfelelő képzési és versenyzési lehetőségeket. A megegyezés értelmében a két klub együttműködik a kiválasztásban, összehangolja a szakmai munkát és közös továbbképzéseket tart.

Kökény Beatrix, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója: „A dabasi kézilabda Pest megye egyik legerősebb fellegvára, ahol régóta sok tehetséges fiú kézilabdázik, és egy-két éve egyre több tehetséges lányt is fel lehet fedezni a klubnál. Szeretnénk egy jó együttműködést és kapcsolatot kialakítani a dabasi kézilabda szakosztállyal, amelynek keretein belül a tehetséges gyerekek, akik akadémiai képzést szeretnének kapni, lakóhelyükhöz közel találják meg ezt a lehetőséget.

Mihály Attila, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója: „Az Akadémia számára fontos, hogy olyan alternatívát kínáljon az ifjú kézilabdázóknak, amely komplex sportszakmai képzést nyújt, párhuzamosan az iskolai tanulmányokkal. Ez az együttműködés lehetőséget ad az ambiciózus dabasi gyerekek fejlődésére, az FTC Kézilabda Akadémia pedig egy kiváló nevelőegyesület munkáját segítheti a hatékony és sikeres közös jövő érdekében.

Bővebben: Fradi.hu

Ahogy a Ferencvárosi Torna Club is komoly figyelmet szentel a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, úgy az FTC Kézilabda Akadémia is igyekszik ezt az utat járni, ezért a játékosok és a munkatársak között gyűjtést szerveztek az ünnepek előtt.

Az összegyűlt pénzből 100.000 forintot az SMS-1-es betegségben szenvedő, alig több mint egy éves kisfiú, Zsombor kezelésére utal át akadémiánk, és ugyanekkora összeget kap a Tábitha Gyermekhospice Ház is.

Továbbá 160.000 forintot gyűjtöttünk Boscónak, annak a menhelyes kutyának, amelyet még októberben fogadtunk virtuálisan örökbe a Szurkolók az Állatkínzás Ellen szervezet közbenjárásával. Ebből az összegből közel fél évre elegendő kutyatápot kap Bosco.

Kökény Beatrix, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója kiemelte, hogy szeretnék, ha a fiatalok már most megismerkedjenek a társadalmi felelősségvállalás fontosságával.

Én személy szerint sok mindent a szívemen viselek, és bízom benne, hogy az ilyen akcióknak köszönhetően a gyerekek is így fognak szocializálódni, és felnőttként is sokat fognak adakozni és segíteni a rászorulóknak. Bízom abban is, hogy a jövőben még több, ehhez hasonló eseményt tudunk szervezni, véradásra vagy társadalmi munkára szeretnénk menni a játékosainkkal. Egy profi sportolónak nemcsak a pályán kell kiválóan teljesítenie, hanem az élet más területén is példát kell mutatnia. Nekünk az a célunk, hogy nemcsak válogatott, NB I-es szintű játékosokat, hanem jó embereket is neveljünk” – mondta Kökény Beatrix.

Fradi.hu