Ez lenne kapusunk kívánsága 2021-re – emellett megismételné az idei Fradi-sikereket is.

2019-ről azt mondta, karrierje csúcsa volt. Hogyan értékeli a 2020-as évet?
Ha lehet, akkor még ezt is felül tudtam múlni a csapattal. Bajnoki cím, BL-főtábla, tényleg Európa legjobbjai ellen játszhattunk. És akkor még nem is beszéltem a válogatottról és az Európa-bajnokságról. Nagyon várom a 2021-es esztendőt.

Pedig márciusban minden képlékenynek tűnt a vírus miatt. Hogyan tudta elviselni a bizonytalanságot?
Az élet minden területén alkalmazkodnunk kellett. Én hittem benne, hogy csak átmeneti a leállás és visszatérhetünk a pályára.

A visszatérés zajos volt, augusztustól több, mint 30 meccsen volt érdekelt. Hogy viselte a sok távollétet a családtól?
Szerencsére ma már az internet segítségével bármikor lehet kommunikálni a családdal. Így tettem én is, állandóan kapcsolatban voltam a feleségemmel és a kisfiammal.

A pici felismeri már apát a tévében?
Azt mesélik, hogy egyre többször. Főleg a hangomat ismeri fel, ha nyilatkozom, akkor azonnal észreveszi apát. Szólongat és tapsolni is szokott örömében.

Aranyvasárnapig fociztak, mennyiben tudta kivenni a részét a karácsonyi előkészületből?
A feleségemmel minden munkát megosztottunk, a bevásárlástól a lakás feldíszítéséig, közösen készítettük elő az ünnepet. Mindent úgy terveztünk, hogy a most következő két hét csakis a családról szóljon. Január elején kezdjük újra az edzéseket, valóban régen pihenhettem már ennyit.

Hol töltik a karácsonyt?
A vírus miatt óvatosabbak vagyunk, de elmegyünk a nagyszülőkhöz. Szűk körben de ott fogunk ünnepelni. Az én szülői ágam Pécsett, a feleségem családja Komlón él, úgyhogy Baranya megyét járjuk körbe. Természetesen az összes védekezési előírást betartjuk.

Ha csak egyet kívánhatna 2021-re, akkor mi lenne az?
Elsősorban azt szeretném, hogy a világ kezelni tudja a járványt és legyőzze azt. Csapjuk ehhez még azt hozzá, hogy a Fradival megismételjük az idei sikereket, és persze a válogatott is álljon helyt az Eb-n.

Metropol