Labdarúgó csapatunk vezetőedzője arról is beszélt, hogy szerinte melyik volt a legemlékezetesebb meccs 2020-ban.

– Emlékezetes évet zártunk.
– Való igaz, a játékosok és a szurkolók is biztosan szívesen emlékeznek vissza majd azokra a sikerekre, amelyeket 2020-ban értünk el.

– Ugyanakkor biztosan nehéz is volt a koronavírus miatt.
– Nem volt könnyű, főleg a szurkolók nélkül játszani, hiszen értük dolgozunk, sajnálom, hogy a mérkőzések többségén nem lehettek jelen. Szerintem az a fajta érzelmi töltet, amit a drukkerek jelenléte ad, hiányzott a labdarúgóknak is, de éreztük, hogy a Fradi-szurkolók otthonról is támogatták a csapatot. Mindannyian azt reméljük, hogy jövőre visszatérhetnek majd a stadionba.

– Újabb bajnoki cím, hangos sikerek a BL selejtezőjében és csoportkör 25 év után – melyik a legemlékezetesebb mérkőzése 2020-ból?
– Határozottan a Molde elleni hazai meccs a BL-selejtező rájátszásában. Noha kemény mérkőzéseket játszottunk korábban a Celtic és a Dinamo Zagreb ellen is a Bajnokok Ligája selejtezőjében, mindig az utolsó lépést megtenni a legnehezebb, ezúttal sem volt másként. Habár gól nélküli döntetlent értünk el, annak az eredménynek köszönhetően kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligája főtáblájára, ez pedig a klubnak és Magyarországnak is óriási eredmény volt.

– Hogy látja, miben fejlődött a legtöbbet a Fradi a Bajnokok Ligája csoportkörében?
– A Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev elleni mérkőzések nagy élményt jelentettek a játékosoknak, ugyanakkor mindenki megtapasztalhatta, hogy ezen a szinten nem szabad gyermeteg hibákat elkövetni. Csapatként nagyon sokat fejlődtünk. Ha összehasonlítjuk például a Dinamo Kijev elleni első, budapesti mérkőzést a csoportkör utolsó, kijevi meccsével, láthatjuk, hogy a végén sokkal jobban játszottunk már.

– Több mint két éve a Fradi edzője, mióta megérkezett, két bajnoki cím és két európai csoportkör a mérlege. Hogy érzi, otthonra lelt Budapesten?
– Abszolút. Örülök, hogy érezhetem a szurkolók támogatását. Igyekszem a legjobbamat nyújtani ezért az országért és a csapatért.

– Vannak kedvenc helyei Budapesten, ahova gyakran jár a családjával?
– Nem messze lakunk a Citadellától. Az egy népszerű és gyönyörű hely, onnan beláthatod Budapestet és átérezheted, hogy milyen gyönyörű és nagy ez a város.

– Tanul, tanult magyarul?
– Néhány szót ismerek, de nagy öröm, hogy a csapatból mindenki beszél angolul, hiszen az edzéseken és a meccseken is angol nyelven kommunikálunk egymással.

– Mi volt az első magyar szó, amit megtanult?
– A „szia”!

– Még nincs azonban itt az elköszönés ideje. Mennyire fontos ünnep a karácsony a Rebrov-család számára?
– Ukrajnában inkább az újév napját szokás ünnepelni, ennek ellenére a karácsony ugyanúgy fontos a családok számára, így számunkra is.

– Ha visszagondol, mi a legemlékezetesebb ajándék, amit gyermekként kapott karácsonyra?
– Az ukrán gyerekek körében népszerűbb és fontosabb az újév napja, éppen ezért mi sem szoktunk nagy ajándékokat készíteni karácsonyra.

– A vírushelyzet miatt az idén hogyan ünnepelnek?
– Mint mindenki, az idén mi is otthon töltjük az ünnepeket, együtt lesz a család. Ez egyébként nem nagy változás a korábbiakhoz képest, a karácsony számunkra is a családé.

– Az ünnepek alatt is dolgozik vagy lazít kicsit?
– Mindig csinálok valamit, de mivel mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre, valószínűleg arra is szakítok időt majd a családom társaságában. Huszonhét mérkőzést játszottunk a mögöttünk hagyott félévben, az nagyon-nagyon sok.

– Ez az interjú december 24-én jelenik meg. Mit üzenne a Fradi-szurkolóknak az ünnep alkalmából?
– Ahogy mondtam, szeretném, ha visszatérhetnének a stadionba, hiszen a jelenlétük nagyon sokat jelent a labdarúgóknak. Ez az év nagyon nehéz és furcsa volt a szurkolók nélkül, de biztos vagyok benne, hogy ennek ellenére is emlékezetes marad. Jó egészséget kívánok nekik és azt, hogy jövőre újra együtt lehessünk!

Fradi.hu