Fiókcsapatunk összes gólja a szezonból – a házi gólkirályt, Lovrencsics Balázst is kérdezték „félidőben”.

– Balázs, nyáron, érkezésedkor fellélegeztek a soroksári szurkolók, mondván személyedben garantáltak a gólok. Te mit vártál magadtól, annak tudatában, hogy egy számodra új soroksári csapatba csöppentél?
– A gólszerzéssel kapcsolatban nem volt konkrét célom, de visszatekintve 15 találattal elégedett lettem volna. Az első fordulók után talán még ez is túlzónak tűnt, de a 6. fordulótól már jöttek a gólok. Mondhatni, hogy másolom azt a szezont, amikor gólkirály lettem, 13 gólommal nem lehetek elégedetlen!

– Ősszel 13 találat. Mennyi áll majd a neved mellett május végén?
– Evés közben jön meg az étvágy, így szeretném elérni a 20 gólos határt! Abban a szezonban ősz végén 11 góllal az élen álltam, most 13 találattal nem tudok vezetni. Ebből is látszik, hogy erősödött a bajnokság, sok jó csatár játszik az NB2-ben.

– Van olyan gólod, ami valamiért különösen kedves a számodra?
– Több is van! A Szentlőrinc ellen szerzett emlékezetes marad, mert ritkán találok be a tizenhatoson kívülről. Fontos, pontotokat érő gólt szereztem a Csákvár ellen a hosszabbításban, de a DVSC elleni fejesem is szép volt. A leglátványosabb talán a Kaposvár elleni ollózásom volt, még ha a támadás felépítése nem is volt mindenben tudatos.

– Végezetül, mit vársz a csapattól a tavaszi szezonban?
– Már ebben a félévben is több volt, van néhány nagyon fájó pontvesztés. Viszont elégedetlenek sem lehetünk, mert az elmúlt 4 év legjobb őszi szezonját produkálta a csapat, annak ellenére, hogy idén is sok új játékos érkezett. Én bízom a csapat fejlődésében és reálisan nézve az első ötbe várom a Soroksárt!

Soroksár