Mellette Horváth Elizabet és Liu Shaoang kapta meg az év legjobbja címet sportága szövetségétől.

Ez a hír sokkolt, nagyon örülök a nívós elismerésnek” – mondta Nagy Gergő, aki először kapta meg a naptári év legjobbjának járó címet. A csatár csapatkapitánya volt a nottinghami olimpiai selejtezőt megnyerő válogatottnak, majd novemberben a lengyelek ellen gólt és asszisztot is jegyzett. Az FTC-Telekom csapatkapitányaként januárban Magyar Kupa-diadalt ünnepelhetett, míg a félbeszakadt Erste Liga-szezon megosztott aranyérmese lett a fővárosi csapattal. Az új szezont jól kezdte, holtversenyben a góllövőlista élén áll.

Hokisunkat a magyar válogatott mai és holnapi meccséről is kérdezték:

A sportszövetségek jelöltjei az év legjobbja címre:

Jégkorong: Nagy Gergő
Korcsolya – rövidpályás gyorskorcsolya: Liu Shaoang
Tonra – akrobatikus torna:: Horváth Elizabet

A Ferencvárosi Torna Club idén három sportágban is győztest ünnepelhetett. Akrobatikus tornában a fradista Horváth Elizabetet is a soraiban tudó magyar válogatott lett a legjobb, sorozatban már harmadik alkalommal. A hármas egység a márciusi, portói Világkupán sporttörténelmi sikert ért el, miután az ötödik helyen végzett.

Szintén az egyéni sportágakat tekintve rövidpályás gyorskorcsolyázónk, Liu Shaoang bizonyult a legjobbnak, aki januárban, a debreceni Európa-bajnokságon 1500 méteren és összetettben is aranyérmes lett, 500 és 1000 méteren pedig ezüstérmesként zárt. Ádó második alkalommal érdemelte ki az elismerést.

A csapatsportágak terén is lett győztesünk. Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának kapitánya, Nagy Gergő először lett az év férfi játékosa. Válogatott támadónk vezérletével hokicsapatunk megvédte magyar bajnoki címét és Erste Liga-elsőségét, illetve 25 év után elhódította a Magyar Kupát. Gergő továbbá tagja volt a magyar válogatottnak, amely februárban a Nottinghamben megrendezett olimpiai selejtezőtornán kivívta a továbbjutást és 2021-ben már az olimpiai indulásért lép jégre Lettországban.

A Magyar Kézilabda Szövetség januárban hozza nyilvánosságra az év legjobbjait. A Magyar Curling Szövetség és a Magyar Teke Szövetség idén nem ítélte oda senkinek az év legjobbja címet, mert a koronavírus-járvány miatt a nemzetközi versenyek döntő többsége elmaradt. A Magyar Szinkronúszó Szövetség december végén hirdet győztest.

Fradi.hu – a teljes listát itt találjátok: M4 Sport