Hiába sikerült felállnunk a padlóról, végül pont nélkül maradtunk – gólok, értékelések tegnapról. Ma a németek ellen folytatjuk.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport, 1. forduló
Ferencváros 7-10 AN Brescia
Negyedek: 1-3, 1-2, 4-4, 1-1
Gólok: Fountoulis 2, Bicari 1, Jaksic 1, Jansik 1, Varga 1, Zalánki 1

Beszámoló: Fradi.hu, NSO, VLV

A harmadik fordulóban ma 16.30-kor a német Waspo Hannover lesz az ellenfelünk a Duna Arénában. A mérkőzést élőben lehet követni majd a LENtv-n és az M4 Sporton is.

Jansik Szilárd

Kemény meccs volt, a Brescia kitűnő munkát végzett, de nekünk is voltak jó pillanataink. Háromgólos hátrányból jöttünk vissza, de ilyenkor nagy a nyomás, hogy ki lövi a következőt. Az érmeket májusban-júniusban osztják majd ki, nem most, így van még időnk fejlődni. Nem vagyunk jó állapotban, voltak és vannak problémáink, de szerintem elég erősek vagyunk ahhoz, hogy a gondjainkat hátrahagyjuk és olyan csapat legyünk tavaszra, mint amilyenek lenni szeretnénk.

Vogel Soma

Olyan meccset kaptunk, amilyenre számítottunk. A Brescia hajós, agresszív, provokatív játékot mutatott. Összességében rosszul kezdtünk, eltudott lépni ellenfelünk, és onnantól kezdte már nem tudtunk belerázódni a meccsbe. Holnap vár még ránk egy fontos mérkőzés, amit meg kell nyernünk.

Zalánki Gergő

Nagyon jó meccset játszottunk, amelyen megmutattuk az erőnket, hiszen visszajöttünk négygólos hátrányból is, de a kulcsmomentumokban hibáztunk. A Brescia lefordulásai kitűnőek voltak, ráadásul jól is védekeztek, alig tudtuk megtalálni a centereinket az utolsó negyedben, még emberelőnyben sem.

Varga Zsolt

Nos, ez a meccs ismét megvilágította a problémáinkat, mindazt, amivel az elmúlt hetekben küszködtünk sérülések, betegségek miatt. Azt gondolom, amikor hetekig nélkülözni kell három olyan kiváló támadójátékost, mint Varga Dénes, Zalánki Gergő és Vámos Márton, kevés esély van elérni a játékunk megszokott szintjét. Ha ezek a problémák megoldódnak, és magasabb szintre emeljük a koncentrációnkat, nem adunk ilyen lehetőségeket ellenfeleinknek. Bízom bennne, hogy a hónapok múlva esedékes visszavágón szorosabb mérkőzést játszunk velük, ami abszolút háromesélyes lesz. Több időre van ehhez szükségünk és nagyon sok munkát kell elvégezni. Ez a csapat nem az, amelyik megnyerte a Bajnokok Ligáját, új csapat és minden új csapatnak szüksége van időre az építkezéshez. Több okból is a folyamat kezdetén tartunk, türelmesnek kell lennünk és keményen kell dolgoznunk azért, hogy készen állunk a tavaszi mérkőzésekre.