Bronz-, ezüst- és aranyérem is került a “zsákba”.

Úszás, országos bajnokság, Kaposvár

Beszámolók, eredmények: 2. nap, 3. nap, 4. nap, 5. nap

Az első éremszerző napon, szerda délelőtt két sikernek is örülhettünk. Junior világbajnok hosszútávúszó tehetségünk, Mihályvári-Farkas Viktória 800 méter gyorson szerzett ezüstérmet 8:41.73-as idejével.

A nap másik ferencvárosi érmét háromszoros Európa-bajnok klasszisunk, Verrasztó Dávid szállította, aki 200 méter pillangón 1:58.43-as időt úszott, ezzel pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A szám érdekessége, hogy a negyedik és az ötödik helyen is fradista végzett Török Dominik Márk és Biczó Bence személyében.

A harmadik versenynapon női 50 méteres pillangóúszásban Verrasztó Evelyn 27.31 másodperces idővel bronzérmes lett, mögötte alig egy tizeddel pedig a szintén fradista Szokol Szonja végzett a negyedik helyen.

Háromszoros Európa-bajnokunk, Verrasztó Dávid legerősebb számában, 400 méter vegyesen aranyérmes lett 4:15.71-es idejével. Klasszisunk így megszerezte az FTC első aranyát az ob-n. A szám másik fradista indulója, Török Dominik Márk hatodik lett.

Testvére, Verrasztó Evelyn és fiatal tehetségünk, Mihályvári-Farkas Viktória egy-egy ezüstéremmel gazdagította a Fradi éremkollekcióját. Előbbi 100 méter gyorson – csupán 19 századdal lemaradva -, míg utóbbi 400 méter vegyesen végzett a második helyen. Mihályvári-Farkas esetében érdemes megjegyezni, hogy csak az olimpiai bronzérmes és világbajnok Kapás Boglárka tudta megelőzni!

A zárónapon Verrasztó Evelyn 100 méter női pillangón nagyon közel volt az aranyéremhez, de egy századdal lemaradt róla, így ezüstöt nyert klubunk számára. Evelyn mögött harmadikként pedig Szokol Szonja csapott célba, aki így bronzot szerzett. Mihályvári-Farkas Viktória második helyen végzett 1500 méter női gyorson.

Az éremszerző számok: