Igor szerint a Dinamo otthonában többet érdemeltünk volna.

Kihozták magukból a maximumot?
A Dinamo Kijev elleni utolsó csoportmeccsen többet érdemeltünk volna, a lefújás után mindannyian csalódottan ücsörögtünk az öltözőben. Jól futballoztunk, megvoltak a helyzeteink, mindent megtettünk a csoport harmadik helyének megszerzéséért. A Bajnokok Ligájában kulcsfontosságú, hogy a kevés lehetőségből minél többet használjuk ki. Sajnos Kijevben egyik helyzetünket sem tudtuk gólra váltani, így vereség lett a vége. Ugyanakkor a csoportmeccsek alatt folyamatosan fejlődtünk, és éppen az ukrán fővárosban bizonyítottuk, hogy ezen a szinten is megálljuk a helyünket.

A Dinamo Kijevben nevelkedett, milyen érzés volt pályára lépni ellene?
A találkozó előtt úgy éreztem magam, mintha hazatértem volna. Bár keveset játszottam a Dinamo első csapatában, tíz esztendőt töltöttem a klubnál, az akadémián nevelkedtem, nagyon sok szép emléket és barátot köszönhetek annak az időszaknak. Nyilván furcsa volt a Kijev ellen játszani, ám amint kifutottam a gyepre, már csak a győzelem érdekelt. Profi labdarúgók vagyunk, ilyenkor félretesszük az érzelmeket. Tudtuk, mi a tét, mindent alá is rendeltünk a győzelemnek, de sajnos nem sikerült kiharcolni az Európa Liga-folytatást.

A középpálya tengelyében a támadásból és a védekezésből is kiveszi a részét. Miben követel többet ez a pozíció a Bajnokok Ligájában?
Sokkal gyorsabban kell gondolkodni, mert amikor Lionel Messi, Cristiano Ronaldo vagy éppen Paulo Dybala vezeti a labdát, azonnal kell reagálni. Ezen a szinten sokkal gyorsabb és erősebb játékosokkal találkozom a középpályán, mint a hétvégi bajnokikon – az ilyen tapasztalatok segítenek a fejlődésben.

Melyik mérkőzésre emlékszik vissza a legszívesebben?
Bár Torinóban nem játszottam, a Juventus elleni idegenbeli meccsen remek teljesítményt nyújtottunk. Kicsit változtattunk a szerkezetünkön, remekül megszerveztük a védekezést, kevés hiányzott a döntetlenhez. A Dinamo elleni első meccs második félideje szintén szép emlék, és szerintem az Ukrajnában mutatott játék miatt sem kell szégyenkeznünk.

Melyik találkozón érezte leginkább elveszettnek magát?
Talán a barcelonai Camp Nouban. Az volt az első meccsünk a csoportkörben, ráadásul mindjárt Európa egyik legerősebb csapatának otthonában. Ott szembesültünk azzal először, hogy mit jelent ez a szint, akkor tényleg rácsodálkoztunk arra, mire képesek a labdával a katalán együttes játékosai.

NS