Gergő mellett Dibusz Dénes, Igor Haratin és Szergej Rebrov értékelt a Dinamo elleni BL-meccs után.

A Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő csalódott volt a lefújást követően. Az FTC válogatott szélsője szerint a helyzetkihasználás döntött a mai meccsen a Dinamo Kijev javára. „Amit elterveztünk, azt meg is csináltuk. Agresszívak voltunk, megvoltak a lehetőségeink mindkét félidőben, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A Dinamo Kijev pedig pontrúgásból szerencsés gólt szerzett. Nagyon fájó a vereség, mert domináltunk. Az eredményben viszont nem sikerült felülmúlni őket. Csalódás, főleg a meccs képe alapján, hogy nem folytathatjuk az EL-ben. Világklasszis csapatok ellen is pályára léphettünk, a legnagyobb esélyünk a Dinamo elleni két meccsen volt. Az első találkozón az elején elaludtunk, de a csapat erejét mutatja, hogy onnan is felálltunk. Abból a találkozóból tanulva próbáltuk meg ma kiharcolnia a sikert, de sajnos ez nem jött össze” – mondta az M4 Sport kamerája előtt a Ferencváros csapatkapitánya. Hozzátette, hogy 2020 pályafutása legszebb éve, mert a BL-szereplés mellett a válogatottal kijutottak az Eb-re. A magyar csapat szélsője azt is elárulta, hogy ma még szomorkodnak, de amint hazaérnek, már csak az NB I-re koncentrálnak, mert bajnokok akarnak lenni, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessenek.

A lefújás után a Fradi kapusa, Dibusz Dénes nyilatkozott az M4 Sportnak. „Tényleg kevés helyzetet hozó meccs volt, érezhető volt, hogy mekkora a tét. Egyik csapat sem mert kockáztatni és kinyílni, ennek ellenére a vezető és végül győztes gólig nekünk volt több és veszélyesebb lehetőségünk. Egyszer-kétszer mögéjük tudtunk kerülni, de sajnos azt az egy gólt, ami döntött, azt ma nem mi szereztük.” A kapott gól kapcsán is megszólalt Dibusz: „A foci velejárója a rögzített helyzetek, és ezek szerepe nagyon felértékelődött. Az első 45 percben voltak szögleteink, amikből nem tudtunk veszélyt kialakítani, és vannak olyan meccsek, amikor ezeken múlik a három pont sorsa. A védekezésben és a támadásokban még hatékonyabbnak kell lennünk, tudtuk, hogy erős játékosaik vannak jó rugókkal, akik veszélyesek lehetnek a szabadrúgásoknál. Ebből is tanulnunk kell, csalódottak vagyunk az eredmény miatt, mert bosszantó, hogy ez olyan meccs volt, amikor volt esélyünk, alakulhatott volna ez máshogy is.” A Bajnokok Ligája szereplés kapcsán minél előbb szeretne újra a legmagasabb szinten játszani az FTC kapusa: „Hatalmas eredményt értünk el, 25 év után a Fradi bejutott a Bajnokok Ligájába. Azért dolgozunk a következő időkben, hogy ezt jövőre meg tudjuk ismételni. Azt gondolom, hogy nézők előtt, telt házas meccseken azért más lenne játszani, remélem jövőre ott lehetünk és a nézők is a stadionokban.

A mérkőzés után az FTC ukrán játékosa, Igor Haratin így nyilatkozott az M4 Sportnak: „Nagyon csalódottak vagyunk, mert jó meccs volt, megvoltak a lehetőségeink, csak nem tudtuk kihasználni őket. Természetesen szerettem volna a szülővárosomban nyerni, de ez ma nem sikerült. Összességében jók voltunk ma, akár egy vagy két gólt is szerezhettünk volna, de ez nem sikerült. A Bajnokok Ligájában nagyon nagy csapatokkal mérkőzhettünk meg, a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel. Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk ebben a sorozatban.

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov a helyzetkihasználást emelte ki. A Ferencváros ukrán trénere reméli, mindenkiben meglesz a vágy, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepeljenek. „Az, hogy irányítottuk a mérkőzést, az nem azt jelenti, hogy nyertünk is. Ki kell használni a lehetőségeket, ha ez nem megy, akkor egész egyszerűen nem lehet nyerni. A kapott gól után már nehéz volt visszajönni. Próbáltuk megfordítani a mérkőzést, támadó szellemű játékosokat cseréltem be. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban is megvoltak a lehetőségeink. A játékosaimnak is azt mondtam, hogy ezek a tapasztalatok nagyon sokat segíthetnek a jövőben, de csak akkor, ha ők is fejlődni akarnak” – árulta el Szergej Rebrov az M4 Sport kamerája előtt, aki hozzátette, sok gólt kaptak a saját hibáikból a BL-ben, ez is azt mutatja, hogy ezen a szinten nagyobb koncentrációra van szükség. „Remélem, mindenkiben meglesz a vágy, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk. Sajnálom, hogy a szurkolók nem lehettek itt velünk, ők és a játékosok is megérdemelték volna. Büszke vagyok a játékosokra. Kicsit csalódott is vagyok, de nagy tapasztalat volt ez a BL-főtábla” – zárta a szavait a Fradi edzője.

Kivonat: Origo