Horvátország ellen mutatkoznak be a lányok a kontinensviadalon. Janurik Kinga és Pásztor Noémi tartalékként készül tovább, az első meccskeretben hét fradista kézis szerepel.

Elek Gábor

Hármunk döntésének eredménye a nyitómeccs kerete, tehát Gáboron és magamon kívül ebbe Görbicz Anitát is bele kell érteni. Ennek akkora jelentősége talán nincs, mint a korábbi években, mert jóval többet lehet cserélni a tornán, és bármelyik pillanatban tudunk változtatni, tehát egyik mérkőzésről a másikra. Továbbra is 19 fős kerettel számolunk.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

December 4., 18.15: Magyarország – Horvátország (TV: Sport1)
December 6., 16.00: Magyarország – Szerbia (TV: Sport1)
December 8., 20.30: Hollandia – Magyarország (TV: Sport1)

MKSZ

Bíró Blanka

Tudjuk, hogy a miénk a jobb csapat, de ez még egyáltalán nem jelent győzelmet. Szeretnénk, hogy a papírforma szerint alakuljon a meccs, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy sokan karanténból jöttek a válogatotthoz, vagy van, aki egy meccset játszott az elmúlt hetekben, szóval mi sem vagyunk még a topon. Érzem a meccs drukkot, nagyon várjuk, hogy kezdődjön, már egy hete itt vagyunk, aztán jó formán még semmi sem történt… Akkor lennék a legboldogabb pénteken este, ha győznénk, és mindenki pályára tudna lépni, mindenki megtapasztalná az Eb légkörét. Az első, ami eszembe jut, ha arra gondolok, hogy mivel lennék elégedett, az az, hogy sok meccset játsszunk. Ez továbbjutást is jelent értelemszerűen, és azt is, hogy a torna sem szakad félbe. Láttuk, hogy a románoknál volt gond, és érzésem szerint még az első héten lehet legfeljebb máshol is, ezt követően már nem hiszem, mert annyira el vagyunk különítve mindenkitől. Túl sok holt időnk nem volt, mert minden nap kettőt edzettünk és ezekkel jól elment az idő, két-három órát kellett elütnünk csak délutánonként. A hotel bejáratánál biztonsági őrök vannak, csak akkreditációval lehet belépni, az emeletünkön van egy terasz, ahova két-három ember kifér egyszerre, ott tudunk csak levegőzni. Meg akkor, amikor az edzések előtt és után buszra szállunk – ha mindenkit magam elé engedek, egy kicsit többet lehetek a levegőn…

Fradi.hu