Az MLSZ elnöke köszöntötte labdarúgó szakosztályunkat alapításának 120. évfordulója alkalmából.

Kubatov Gábor úr részére
elnök

Ferencvárosi Torna Club

Tisztelt Elnök Úr!

Engedje meg, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökeként, a magyar futball közösségének egésze nevében gratuláljak, és köszöntsem a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó-szakosztályát fennállásának 120. évfordulója alkalmából!

A Ferencváros, mint az egyik legpatinásabb klub, az elmúlt 120 esztendő alatt a magyar sport és az egyetemes kultúra részévé vált. Hosszú út vezetett 1900. december 3-ától, a szakosztály hivatalos megalakulásától máig. Ez idő alatt a „Fradi” egy városrész csapatából, „a nemzet csapatává” vált, generációk sora számára jelentett identitásképző közösséget, melyet szenvedéllyel, szeretettel és mély elkötelezettséggel támogatott. A szakosztály története számtalan emlékezetes sikert, nagy egyéniséget adott a magyar labdarúgásnak. Elegendő talán a magyar futball ezidáig egyetlen Aranylabdát elnyerő Albert Flórián nevét említeni.

Ilyen hosszú idő esetén természetesen időről-időre nehéz időszakokat is megélt a zöld-fehér közösség, de az egymás iránti tiszteletnek és az összetartozás érzésének köszönhetően minden ilyen helyzetből kiutat talált. Nem véletlen, hogy a legeredményesebb magyar klubcsapat, mely 31 bajnoki címével és 23 Magyar Kupa győzelme mellett, hatszor nyert Szuperkupát, kétszer Ligakupát, adott öt ezüstlabdást és nemzetközi szinten Vásárvárosok Kupáját (1965), kétszer Közép-Európai Kupát (1928, 1937) is nyert, ma is a legnépszerűbb, legnagyobb szurkolótáborral rendelkező magyar csapat, mely a női futball fejlesztésében is az élenjár.

A szakosztály tradícióinak ápolása mellett a közelmúltban arra is bizonyságul szolgált, hogy szisztematikus, megalkuvást nem tűrő munkával milyen látványos fejlődés érhető el hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Bízom benne, hogy az utóbbi években megtapasztalt fejlődés töretlen marad, és hogy ebben a folyamatban a hazai nevelésű magyar labdarúgók is mind nagyobb részt vállalhatnak a jövőben.

Kívánom, hogy ahogyan a szakosztály történelme során szinte mindig, a jövőben is az Erkölcs, az Erő és az Egyetértés által kijelölt úton haladjon a klub az újabb sikerek felé, hiszen erős Ferencváros nélkül nincsen sikeres magyar labdarúgás!

Budapest, 2020. december 3.

Tisztelettel:

Dr. Csányi Sándor
Magyar Labdarúgó Szövetség
elnök

Fradi.hu