Szilágyi Liliána 2021 nyaráig nem indul versenyen.

– Mi az oka ennek a némileg váratlan döntésnek?
– Nehéz ezt pontosan megfogalmazni, úgy, hogy mindenki megértse, főleg a kívülállók, akik nem ismernek, akik nem tudják, min mentem, megyek keresztül. Talán az a legjobb, ha úgy fogalmazok, hogy időre van szükségem. Azt szokták mondani, emberből vagyunk. Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálásnak lenni.

– A klub bízik benned, bízik a visszatérésedben.
– Én is így vagyok ezzel, hangsúlyoznám, nem visszavonultam, nem abbahagytam az úszást, csak muszáj megállnom, és magammal, a testemmel, valamint a lelkemmel törődni, azt rendbe tenni. Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket. És szeretnék is elérni…

– Éppen az olimpia előtt kérsz pihenőt, a sportolók legnagyobb versenyét hagyod ki!
– Tudom, de a szemem előtt ott lebeg, hogy az életkoromnál fogva a 2024-es olimpia erőm teljében érhet. Nem adtam fel az álmaimat, csak tényleg össze akarom szedni magam ahhoz, hogy úgy tudjak edzeni és versenyezni, ahogy az a korábbi eredményeimhez méltó.

– Az FTC megértette a döntést és támogat. Mit szólt hozzá a szövetség, mit mondtak az edzőid, társaid?
– Mindenki megértett. És ezt nekik is nagyon köszönöm, nagyszerű érzés tudni, hogy sokan támogatnak. Azt kérem az újságíróktól, a szurkolóktól, a kívülállóktól, hogy ők is fogadják el a döntésemet, támogassanak azzal, hogy jövő nyárig nem keresnek, tiszteletben tartják, hogy így határoztam. Jó ideig nem adok interjút, csak azzal fogok törődni, ami nekem, a lelkemnek és a testemnek fontos.

Fradi.hu