A járványhelyzet miatt ezúttal személyesen nem, csak anyagilag tudja támogatni clubunk az intézményeket.

A Ferencvárosi Torna Clubban már évek óta hagyomány, hogy az ünnepek közeledtével labdarúgócsapatunk játékosai és a szakmai stáb tagjai több gyerekkórházat is meglátogatnak, hogy ajándékokkal, kedves szavakkal mosolyt csaljanak azoknak a kicsiknek az arcára, akik nem tölthetik otthon az ünnepeket.

A koronavírus-járvány miatt idén sajnos nem lehet személyes élményekkel segíteni a kis betegek gyógyulását, szeretnénk azonban, hogy a segítségnyújtás ebben az esztendőben se maradjon el. A játékosok, stábtagok által összegyűjtött összeghez a klub ugyanannyit tesz hozzá, így tudunk sok-sok pénzzel segíteni külön-külön is a négy intézménynek és a kis betegeknek.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikával az Őrzők Alapítvány közreműködésével már évek óta szoros a kapcsolata együttesünknek. Korábban több játékosunkat is Őrzővé avattak, 2019 decemberében pedig jótékonysági tornát rendeztek az Elek Gyula Arénában számos Fradi-klasszis fellépésével. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika az ország egyik legnagyobb gyógyítással foglalkozó intézménye, ahol hazánk daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulhatnak. Hála a kórházban végzett munkának, a klinikán kezelt gyerekek közül már nagyon sokan távoznak gyógyultan az intézményből.

Szintén segítjük idén is a Heim Pál Gyermekkórházat, ahová régóta minden évben rendszeresen ellátogat a Ferencváros. A kórházban gyógyulókat idén több formában, többek között a 2020-as, Jónak lenni jó kampányban való részvétellel is támogatjuk, erről is adunk majd hírt.

Szintén szoros együttműködés köt minket a Bethesda Gyermekkórházhoz. Az intézmény orvosi háttere utánpótlás-játékosaink koronavírus-szűrésében is segédkezik. Egyesületünk pedig karácsonykor szintén mindig ajándékokkal lepi meg az intézmény kis betegeit. Most a vírus távol tartja a sztárokat a kis rajongóktól, de a felajánlott pénzt biztosan jól költik el az intézmény vezetői.

Az FTC szintén pénzadománnyal segíti a SOTE I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját, amely még a Fradinál is jóval idősebb, 181 éves múltra tekinthet vissza és ahonnan szintén sok-sok gyerek távozik gyógyultan.

Fradi.hu