A Fradi mestere jól van, bár fáj még a torka és izgalmas választ adott Sherlock, kiegészítő emberekre és Frimpongra vonatkozó kérdésére.

Ebben a sorozatban minden játékosnak tapasztalatra van elsősorban szüksége, ahogy Szomi is mondta, az első három meccs tapasztalataival a Juventus ellen már versenyképesebbek voltunk. Mindenkinek meg kell értenie a feladatát, a legutolsó találkozón kompaktabbak voltunk, több helyzetünk is volt, így a srácok önbizalma, tapasztalata is egyre nő.

Jobban vagyok, köszönöm a kérdést, de ahogy talán hallják is, a hangom még nem az igazi, szenvedek a torkommal. Elég sok időt töltöttem a kórházban, sokat segítettek. A Barcelona elleni góljaimat eszemben sem volt megmutatni a játékosaimnak, ez egy másik élet, más idők, más játékosok, más klubok, és én most itt próbálom a legjobbamat nyújtani abban, hogy a játékosaim a legtöbbet tudják kihozni magukból, hogy versenyképesek legyünk ebben a sorozatban. Nem győzelemben, döntetlenben gondolkodunk, hanem abban, hogy szerezzünk néhány pontot. Ez a fontos. A Juventus elleni teljesítmény optimizmussal töltheti el a szurkolókat és a csapatunknak is.

Ha valaki megnézte a Barcelona ‘második csapatának’ játékát egy hete Kijevben, az tudhatja, hogy nem játszottak gyengébben, mint az „első”. Az oddsok alakulása nem befolyásolja a csapatok játékát, így én sem foglalkozom velük. Senki nem tudja előre megmondani, hogy gyengült-e a Barcelona a kiesők miatt, minden poszton hatalmas verseny van kiemelkedő labdarúgók közt. Nem foglalkozom az oddsokkal, a munkára koncentrálok és megpróbálunk valamit elérni ezzel a csapattal.

Nagy öröm, hogy mostanra rendkívül jó eljárásokat alakítottunk ki a Covid ellen a klubnál és bár van néhány sérültünk, most más okból nem hiányzik senki. Ez a jelen feladatok előtt, amikor minden héten két meccsünk van, különösen fontos. Tudjuk milyen nehéz versenyképesnek lennünk a nemzetközi porondon, ezért fontos, hogy kövessük a kialakított eljárásrendet, hisz egy-két játékos kiesése is hatalmas gondokat okozna.

Még messze vagyunk az őszi szezon végétől, négy bajnokink és két BL-találkozónk van. Ez egy nehéz helyzet, de a srácoknak megvan a tavalyi tapasztalata és megértik, hogy ahhoz, hogy Európában sikereket érjünk el, nagyon sokat kell dolgoznunk. Természetesen próbálom elosztani a terhelést, ebben nagy segítség az NBI és a BL öt-öt cserelehetősége. Mindkét sorozat és a Magyar Kupa is nagyon fontos számunkra, nincs első és második sor, mindenhol versenyképeseknek kell lennünk. Próbáljuk elosztani a játékidőt a srácok közt, hogy ne készüljenek ki a gyepen. De túl sok meccsünk van, ez nagyon nehéz.

A munkám legfontosabb része nem a kezdőkkel való munka, mert ők boldogok, hanem az, hogy tűzben tartsam, motiváljam azokat, akik kevesebb szerephez jutnak. Sokat kell velük beszélgetni, el kell magyarázni a döntéseimet. Nagy a verseny, megpróbáljuk elosztani a terhelést. Egyetértek, Frimpong az egyik legjobb játékosunk volt Torinóban, nagyon motivált volt végig. Ez az én és a segítőim feladata: ezt a motivációt fenntartani. Egyszerre csak tizenegyen lehetnek a pályán, de nekem szükségem van mindenkire, hogy jól tudjunk teljesíteni. Azt akarjuk megértetni az öltözőben a srácokkal, hogy mindenki fontos, és mostanra ez talán sikerült is, akik nem játszanak annyit, vagy csak cserék, azok is a legjobbjukat adják, ha szerepet kapnak.

Számomra fontos, hogy minden meccsen a Bajnokok Ligájában legyen három-négy magyar a csapatban, de nem azért vannak ott, mert magyarok, hanem mert versenyképesek. A válogatott teljesítményén is meglátszik a fejlődés, a Fradi és az ország számára ez nagyon fontos.

Nem számolgatom az esélyeket a továbbjutással kapcsolatban, mindenki tudja, hogy a legfontosabb meccs a jövő heti Kijevben, ezt figyelembe vesszük az eheti meccseken is. Élni akarunk az esélyünkkel, bármennyi is az.

– Szergej Rebrov