Pólósaink hazai medencében ugranak vízbe.

Férfi vízilabda, OBI, alapszakasz, 14. forduló
Népliget, 20.45: Ferencváros – Szolnoki Dózsa
TV: M4 Sport+

A rangadóról vezetőedzőnket, Varga Zsoltot kérdezték:

– Mindenki hadra fogható lesz a Szolnok elleni meccs előtt?
– Szinte a teljes keret a rendelkezésemre áll, kivéve a korábban betegséggel bajlódó Vámos Marcit – kezdte nyilatkozatát a csapat szakvezetője. – Akadnak, akik még nincsenek teljesen jó állapotban, de a formájukhoz mérten sokat tehetnek hozzá szombati játékunkhoz.

– Az elmúlt néhány forduló szakmailag megfelelő felkészülést adott a csapatnak a hétvégi rangadóra?
– Ebben a pillanatban nehéz megállapítani, hogy melyik csapat milyen felkészültségi szintet képvisel. Ez egy nehéz és megfeszített év, ami sok alkalmazkodást kíván. A legutóbbi fordulóban, a Honvéd ellen akadtak hiányosságaink, a védekezésünk ugyan stabil volt, ellenben akadozott a támadójátékunk. Az eddig bajnokik nem adtak olyan érzést, hogy ne kéne még sokat dolgoznunk. De azt gondolom, hogy a szombati megmérettetés értékmérő lesz számunkra, ami felszínre hozhatja, hol is tartunk ebben az idényben.

– A Szolnok komplett csapatnak tűnik, tele tehetséges játékosokkal, azonban akad egy valaki, a szerb Filip Filipovic személyében, aki az eredménylistája, és a kvalitásai alapján akár külön figyelmet is igényelhet, netán készültök rá külön?
– Globálisan, egész csapatként tekintünk a Szolnokra. Természetesen figyelmet kell szentelnünk egy olyan játékosra, mint Filip Filipovic.

– Akár az UVSE, akár a Honvéd elleni bajnokit vesszük górcső alá, feltűnő volt, hogy a hajrában sokkal jobban összpontosítottunk ellenfeleinknél, és a mérkőzések ezen szakaszában már igazán tükröződött a fizikai erőfölényünk. Ez akár a Szolnok ellen is döntő faktor lehet?
– Nehéz ezt megállapítani, mivel a 2020/2021-es bajnokságban mi is küzdöttünk kisebb-nagyobb fizikai állapotot érintő problémákkal, és jelenleg is sok a kérdőjel a betegségek és a sérülések következményeként a fizikai állapotunkat illetően.

– Nyakunkon a decemberben 14-én kezdődő, hazai környezetben rendezendő Bajnok Ligája-csoportkör. Talán kijelenthetjük, hogy az erre történő ráhangolódás szempontjából is jókor érkezik számunkra a Szolnok és az azt követő OSC elleni bajnoki?
– Fontos lesz mindkét bajnoki, mind a bajnoki pontok, mind a soron következő BL-mérkőzések szempontjából is. A nemzetközi porond mindig különleges: más atmoszféra, más játékvezetés. Ahogy mi is láthattuk, a BL még az igazán jó csapatoknak is nehéz. Minden rutinunkra és koncentrációnkra szükségünk lesz a december közepi mérkőzéssorozat alatt.

Fradi.hu