Olasz lapszemle a Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzésről.

A torinói sportnapilap, a Tuttosport kiemelt helyen foglalkozott a meccsel már a kezdés előtt is. A találkozóval kapcsolatban megemlítik, hogy portugál és spanyol koprodukcióban jött el a győzelem, utalva ezzel Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata góljaira:

Morata megmentett minket. Sima győzelemre számítottunk, de a Ferencváros megnehezítette a dolgunkat. Egyértelműen védekezésre és gyors kontrákra rendezkedtek be. A küldetésük talán a minél nagyobb vereség elkerülése volt, és így visszautazni Budapestre. A Juventus nagy akaraterőről tett tanúbizonyságot, amivel végül kiharcolta a három pontot, ezzel a továbbjutást is. Morata nélkül a csapat kicsit hasonlított a tavalyira, amikor Sarri irányított. A védelemben jól látszott, hogy Alex Sandro és Danilo még sosem játszott együtt, ebből lett aztán a Ferencváros gólja.

A legnagyobb olasz sportlap, a Gazzetta dello Sport kiemeli, hogy Andrea Pirlo Morata és C. Ronaldo személyében megtalálta a tökéletes párost:

Morata beállt, és ez egy másik Juve volt” – emeli ki címlapján a sportnapilap. „A Ferencváros ellen láttunk egy rosszul és egy jól futballozó Juventust is. Álvaro Morata volt a mezőny legjobbja, Paulo Dybala pedig a legrosszabb. Enyhítő körülmény lehet az argentinnak, hogy elég gyenge fizikai állapotban van.

A Corriere dello Sport írásában kiemeli, hogy a küldetés teljesítve. Két meccsel a vége előtt az olasz bajnok már a legjobb 16-ban van a Bajnokok Ligájában:

Nehéz meccs volt a Juventus számára, amely húsz perc után már hátrányban is volt. Cristiano Ronaldo remek lövéssel egyenlített, majd a Pirlo által végrehajtott változtatások meghozták az eredményt, és a kispadról induló Morata végül egyenlíteni tudott. A Juventus nem úgy reagált az elején, ahogy kellene. A Ferencváros végig jól működött, de a Juvének sok helyzete volt így is, kétszer a kapufa mentett. Az utolsó negyedórában a magyarok csak a védekezéssel voltak elfoglalva. Végül az utolsó pillanatban sikerült feltörni a reteszt.

A Corriere della Sera jóval kritikusabb volt: “élettelen Juventus a BL-csoportkör 4. fordulójában” – írja a portál, amely azért kiemeli Álvaro Moratát, aki különösen a Bajnokok Ligájában ritkán hibázik a kapu előtt a mostani idényben. Hozzáteszik, hogy Cristiano Ronaldóval jól megértik és kiegészítik egymást, ám amikor a portugál világklasszis nélküle van elöl, akkor az nem mindig elég a győzelemhez. A lap emlékeztetett a budapesti könnyed, 4-1-es győzelemre, ahhoz képest pedig most egyáltalán nem volt könnyű a Juventus sikere. Hozzátették, hogy a Juventus cseréi sem tudtak nagyobb sebességet vinni a játékba.

Kritikaként azt is megjegyezték, hogy már a mérkőzés elejétől fogva “kiszámítható volt a torinóiak támadójátéka, védekezésben pedig bizonytalanság jellemezte őket”, egyáltalán nem játszottak olyan intenzitással, mint a Cagliari elleni előző bajnokin. Azt is megemlítették, hogy a Juventustól sokkal több kell ahhoz, hogy “az utóbbi évek legkönnyebb csoportjában” első legyen és felvegye a versenyt a Barcelonával. Egyelőre a Juventus “messze van attól, hogy győzni tudjon a Camp Nouban december 8-án”.

A lap osztályozta is torinói játékosokat, a legmagasabb értéket Cristiano Ronaldo kapta, akiről azt írták, “amikor a dolgok rosszul mentek, Michael Jordan egyenlített: cselezés, lendület és egy ballábas lövés”.

A Skysports szerint a Fradi a 19. percben Uzuni góljával szabályosan sokkolta a Juventust, amely végül Cristiano Ronaldo és Alváro Morata góljával kicsikarta a győzelmet. A portál kiemelte, hogy a Fradi a szintén egy ponttal álló Dinamo Kijev ellen harcolhat a tavaszi, Európa-Liga folytatásért.

A BBC szerint a Fradi megérdemelten szerzett vezetést Myrto Uzuni góljával és csak Alváro Moratának volt köszönhető a győzelem, aki a magyar csapat okozta „rémületet” a hosszabbításban szerzett góljával szüntette meg.

Blikk, Csakfoci, Fradi.hu