Marcel önbizalmának jót tett a Honvéd elleni bombagól.

Szögletnél többnyire a tizenhatos vonalánál helyezkedem, igyekszem begyűjteni a kifejelt labdát – mondta a Nemzeti Sportnak Marcel Heister. – A Honvéd ellen nem sokat gondolkoztam azon, mit tegyek, a labda éppen a bal lábamra érkezett, és olyan ívben, hogy adta magát a lövés. Ilyenkor arra figyelek, hogy minél erősebben rúgjam meg, mert ha tizenhat-tizenhét méterről jól eltalálom és sarokra megy, a kapus csak bravúrral háríthat. Szerencsére szombat este az erő mellett az irányzék is rendben volt, és mivel Tomás Tujvel középen állt, nem érhette el a labdát. Ahogy a mérkőzés után a tévében is elmondtam, nem ez volt pályafutásom legszebb gólja. A Beitar Jeruzsálemben egyszer nagyjából harminc méterről lőttem gólt, mindenesetre az önbizalmamnak jót tett a szombati bomba, s talán Torinóban is megpróbálkozom majd az átlövéssel.

A gól három pontot ért az ezúttal visszafogottabb játékot nyújtó bajnoki címvédőnek, amely támadásban nem brillírozott, igaz, a Honvédnak sem engedett sok lehetőséget. Ha a kispestiek mégis helyzetbe kerültek, többnyire nem találták el a kaput, Ugrai Roland ziccerénél pedig Dibusz Dénes védett bravúrral.

Nem ez volt a legjobb meccsünk a bajnokságban, de tekintve, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünet alatt tíz játékosunk is távol volt, ezúttal talán mindenki megbocsátja, hogy nem sziporkáztunk – folytatta a hátvéd. – Az utóbbi másfél hétben többnyire kisebb csoportokban edzettünk, nem könnyű úgy felkészülni, ha több kulcsember is csütörtökön tér vissza nemzeti csapatától. A Honvéd a második félidőben próbált nyomni, többet birtokolta a labdát, de mivel ritkán került helyzetbe, nem éreztem, hogy veszélyben lenne a három pont.

A győzelemmel újabb lépést tett a címvédés felé a Ferencváros, amelyre kedden jóval nehezebb erőpróba vár. Szerhij Rebrov együttesének a Juventus otthonában kell helytállnia a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójában. Az olasz sztárcsapat a legutóbbi fordulóban 4–1-re nyert a zöld-fehérek ellen, szombaton pedig Cristiano Ronaldo duplájával a Cagliarit győzte le 2–0-ra.

A Bajnokok Ligája teljesen más szint, és nincs sok időnk felkészülni a Juventus ellen. Hétfő reggel repülünk Torinóba, délután edzünk egyet, másnap pedig már következik a meccs. Az ellenfelet senkinek sem kell bemutatni, mégis azt mondom, élveznünk kell a mérkőzést, mert nincs vesztenivalónk. Annyit ígérhetek, hogy Olaszországban is próbálunk hűek maradni a saját stílusunkhoz, eszünk ágában sincs beparkolni a buszt a kapunk elé. A Barcelona elleni idegenbeli találkozón sem így futballoztunk, ott is megvoltak a helyzeteink, akárcsak az eddig lejátszott három összecsapáson. Azok a találkozók megerősítettek minket abban, hogy működik a szakmai stáb által megálmodott terv, s képesek vagyunk rá, hogy a bizonyos időszakokban irányítsuk a játékot. Az más kérdés, hogy ezen a szinten a legapróbb hibát is kihasználják az ellenfelek. A magyar bajnokságban nem törvényszerű, hogy rossz helyezkedés vagy elpasszolt labda miatt gólt kapsz, a BL csoportkörében viszont nagy valószínűséggel igen.

A Juventus kapcsán természetesen megkerülhetetlen téma az Európa-bajnok portugál klasszis, aki vélhetően kedden is gólra éhesen lép pályára:

Cristiano Ronaldóról nem kell sok videót néznünk a meccs előtt, őt mindenki ismeri. A legutóbbi bajnokin két gólt szerzett, úgy néz ki, a kihagyás után utolérte önmagát, nyilván ellenünk is mindent belead. Az biztos, hogy a megállítása nem egyetlen játékos feladata lesz, csapatként kell hatékonyan védekeznünk és leszűkíteni a területet.