Női kézilabda csapatunk szélsőjével beszélgettek.

Őszinte jelenet volt. Elek Gábor felemelt kézzel tapsolt Bietigheimben, miután Kovács Anett a második félidőben a váratlanul belelkesedett németek ellen egy határozott megelőző falttal megállította Jörgensent, a hazaiak rutinos balátlövőjét a 29-25-ös ferencvárosi győzelemmel végződő mérkőzésén. A Fradi fiatal jobbszélsője a szeme sarkából a kispad felé sandított, és mérhetetlen boldogságot érzett. – Mindenkinek rengeteget jelent, ha az edzője elégedett a teljesítményével. Örülök, hogy Elek Gábornak tetszett a megmozdulásom, ezért is dolgozom, hogy rászolgáljak a bizalmára. Egyébként a Fradiban nagyon családias a hangulat. Egyetértek Klujber Katrinnal, aki miután 2019-ben Dunaújvárosból szerződött a Népligetbe, azt mondta, hogy tényleg igaz, amit másoktól hallott. A Fradiban valóban családias a hangulat. Most már én is ezt érzem – lelkendezett a 26 éves fiatal szélső.

Majd szinte kapkodta a szavakat, amikor Szucsánszki Zita véleményével szembesítettük: a csapatkapitány a nyári felkészülés során megelőlegezte, hogy Kovács Anett lesz a szezon kellemes meglepetése. Egyrészt azért, mert alázatos, másrészt pedig hihetetlenül szorgalmas. – Tényleg ezt mondta? Ez nagyon jólesik. Zizivel szoktunk bemelegíteni, ő közelről látja, mennyit dolgozom, mennyi melót teszek bele, hogy fejlődjek. Mert nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy nekem még rengeteget kell fejlődnöm – mondta a jobbszélső.

Kovács szerencsés típus: a világbajnok Angela Malestein a poszttársa a jobb szélen. Ha valaki mellett lehet fejlődni, akkor az ő, a 2019-es vb-győztes holland válogatott alapembere. – Angie rengeteget segít, nézem, ahogy lő, passzol, igyekszem ellesni tőle egy-két technikai trükköt, és bátran mondhatom, hogy nincs olyan kérdés, amivel ne fordulhatnék hozzá. De ez valamennyi csapattársamra igaz. Angie már rengeteg BL-meccset játszott, nekem a Bietigheim elleni idegenbeli mérkőzés volt a harmadik. Türelmesnek kell lennem, és nem győzöm hangsúlyozni, fejlődni szeretnék minden területen – szögezte le már-már elviselhetetlen szerénységgel a mezőtúri születésű, Békéscsabán pallérozódó játékos.

A fejlődés relatív, fő jellemzője, hogy soha nem ér véget. Így amikor Kovács a javulásról beszél, nem árt tudni, hogy a tavalyi világbajnokság előtt már szerepelt a neve az akkori szövetségi kapitány, Kim Rasmussen női keretében. Végül nem került be a Japánban rendezett vb-re utazó magyar delegáció tagjai közé, de a tehetsége nem maradt észrevétlen a szakemberek előtt. Aki nem tudná, két hét múlva elvileg Európa-bajnokságot rendeznek, Kovács idén is tagja a bő keretnek. A Rasmussent váltó szövetségi kapitánypáros, Danyi Gábor és Elek Gábor is számít rá. – Én nem gondoltam volna tavaly, hogy Bajnokok Ligája-mérkőzéseket játszhatok a Ferencváros színeiben, azt meg pláne, hogy ilyen inspiráló környezetbe kerülök. Olyan ez az egész, mint egy álom. De meg akarom ragadni az esélyt, nem érek rá álmodozni. A mában kell élnem – tájékoztatott a terveiről Kovács Anett.

Magyar Nemzet