Ponterős bekkünket, Tóth Gergelyt kérdezték – a koronavírus az előttünk álló erdélyi túrába is beleszólt. A Sportclub Csíkszereda közleményben jelezte, hogy nem tud kiállni a mérkőzésekre, így pénteken a Gyergyóval, szombaton pedig a Brassóval csapunk össze.

Tóth Gergely az idei szezonban már pont/meccs átlag felett jár (9 mérkőzésen 10 pont, 1 gól, 9 assziszt), egy alkalommal ő szerezte a hét gólját, plusz/mínusz mutatója is a legjobbak közé tartozik, és előszeretettel ereszt meg nagy lövéseket a kék vonalról. „Az edzések után mindig kint maradok a jégen legalább 20 percre, gyakorolom a lövéseket, ezt tartom az egyik erősségemnek. Nem tagadom, nagyon szeretek lőni, az edzők is mindig kérik, hogy ha van mód, tegyük kapura a korongot. Közel áll hozzám az is, hogy fellépjek a támadásokkal, és segítsem a góllövést akár átadással, akár saját magam próbálkozzam. Nem szabad persze átesni a ló túlsó oldalára, hiszen az én első számú feladatom mégis csak a védekezés, ám például a válogatottnál is azt kérték, hogy egy védő mindig lépjen fel, és ezt én szívesen meg is tettem.

Az Erste Liga idei szezonja döcögősen indult a koronavírus-járvány miatt, sok mérkőzést halasztottak el a betegség következtében. „Eddig minden csapat sok nehézséggel küzdött, ez alól mi sem voltunk kivételek. Ezért még nem lehet képet alkotni arról, hogy pontosan milyenek az erőviszonyok. A csapatok felkészültségét különböző módon befolyásolja a vírus, van, ahol többet tudtak játszani együtt, máshol kevesebbet. Úgy érzem, most kezdünk összerázódni, egyre több a győzelem, még ha ezek szorosak is. A sok hosszabbításos mérkőzés azt mutatja, hogy a mezőny szoros, és nagy küzdelem lesz minden pontért. Ez jó hír a szurkolóknak, akik így kiélezett és szórakoztató meccseket látnak. Nekünk mint címvédőknek persze nem is lehet más a célunk, mint ismét elhódítani a bajnoki trófeát.

Teljes beszélgetés: Jégkorongblog