Esélytelenebbnek hitt ellenfél ütötte el a csoportkörtől együttesünket. A meccs előtt a fogadóirodák átlagban 6-szoros pénzt kínáltak a szlovén győzelemre, a mi sikerünk 1,4-szeres pénzt ért volna. Akárcsak a fiú csapatnak, úgy a nőinek is sikerült rácáfolni az előzetes várakozásra, sajnos fordított előjellel.

Az FTC szurkolói számára ismerős helyszínen, a felsőregedei (szlovénul Gornja Radgona) Hipodrom Stadionban került sor a mérkőzésre, ahol a zöld-fehérek férficsapata, Szerhij Rebrov együttese több felkészülési meccset is vívott a nyári alapozás során. A hölgyek számára a Pomurje nem volt ismeretlen ellenfél – emlékeztetett a fradi.hu –, az elmúlt években előkészületi találkozókon Dörnyei Balázs lányai többször is megverték a hétszeres szlovén bajnokot.

A Ferencváros női alakulata a mostani alkalmat megelőzően háromszor szerepelt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és még egyszer sem sikerült feljutnia a főtáblára, mert a csoportküzdelmek során mindig lemaradt a minitornák első helyéről. Az idén a koronavírus-járvány miatt átalakították a selejtezősorozat lebonyolítását, két egymeccses párharcot kellett sikerrel venni a legjobb 32 közé jutásért.

Az FTC az első akadályt két héttel ezelőtt könnyedén megugrotta, a Groupama Arénában 6–1-re megverte a luxemburgi Racing FC Uniont, a Pomurje ellen azonban annál lényegesen nehezebb összecsapásra lehetett számítani.

És sajnos a Fradi sem könnyítette meg a saját helyzetét… Az első félidőben a zöld-fehérek hátsó alakzata döbbenetes és megmagyarázhatatlan egyéni hibákat követett el, aminek következtében a Pomurje a szünetben úgy vezetett 2–0-ra, hogy egyszer – gyakorlatilag az üres kapura – még a lécet is eltalálta.

A második játékrész első öt percében a szlovén csapat pontot tehetett volna a mérkőzés érdemi részének végére – előbb három másodperc leforgása alatt lőtték újabb két alkalommal a lécre a labdát a hazai játékosok, aztán az egyik csatáruk rontott százszázalékos ziccert –, de a helyzetek kimaradtak, és a Ferencváros (szinte a semmiből érkező) szépítő gólja után reméltük, hogy új meccs kezdődik, más lélekállapotban; Vágó Fanny előbb a kapufát találta el, majd egy perccel később kiharcolt egy tizenegyest, amelyet a csapatkapitány, Mosdóczi Evelin a tőle megszokott magabiztossággal értékesített (2–1).

A következő tíz percben azonban sokkal inkább benne volt a levegőben a szlovénok harmadik, mint a zöld-fehérek egyenlítő találata, majd a 73. percben Czellér Dorottya kiállítása és Kaja Korosec pompás szabadrúgásgólja után végleg eldőlt a továbbjutás kérdése (3–1). A kegyelemdöfést is Korosec adta meg, az ő harmadik góljával alakult ki a 4–1-es végeredmény.

A Pomurje eddig egyszer, 2014-ben szerepelt a Bajnokok Ligája főtábláján, amikor az MTK mögött a selejtezőcsoport másodikjaként vette sikerrel a selejtezősorozatot – ekkor jutott be legutóbb magyar csapat Európa 32 legjobbja közé.

POMURJE (szlovén)–FERENCVÁROS 4–1 (2–0)
Felsőregede (Gornja Radgona). Vezette: Otte (belga)
FERENCVÁROS: Bednar – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Czellér – Fenyvesi, Brandon (Papp L., 57.), Pusztai – Nagy Viktória (Cameron, a szünetben), Vágó F., Ivanusa. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Kolbl (27.), Korosec (37., 73., 80. – az elsőt 11-esből), ill. Mosdóczi (53. – 11-esből)
Kiállítva: Czellér (72.)

forrás: nso.hu