Zártkapus volt a Magyar Kupa meccs, de voltak akiket ez nem tántorított el.

„Mindenki itt van, mindenki drukkol, mindenki a Bicskének szurkol” – éltették a kedvenceket az NB III-as Bicske focidrukkerei, akiknek támogatását a játékosok annak ellenére is érezhették, hogy a csapat zárt kapuk mögött fogadta a Bajnokok Ligája-résztvevő Ferencvárost a Magyar Kupa 7. fordulójában. A stadion adottságait kihasználva, a sporttelep melletti útról, a kerítés mögül, sőt az emeletes panelházak tetejéről buzdították a kedvenceiket.

A település életében nagy jelentőséggel bírt a Fradi látogatása, az ország legnépszerűbb klubja ugyanis csaknem három évtizede lépett pályára legutóbb a Fejér megyei együttes otthonában. Nem csoda, hogy nagyjából száz szurkoló a különleges körülmények, a járványügyi korlátozások ellenére is összegyűlt – szinte mindenki maszkot viselt és igyekezett távolságot is tartani a másiktól.

– Mindenkit lesújtott, hogy nem lehetünk ott a stadionban, a Ferencváros ugyanis huszonkilenc esztendeje járt itt legutóbb, a Báder-kupán. Nagyon vártuk a meccset, ez a városban egy ünnep. Lehet, hogy az FTC-nek csak egy kis történet, nekünk ez történelem. A zászlónk kint van a kerítésen, mi pedig innen szurkolunk – mondta lapunknak egy helyi drukker, Salamon Zsuzsa (42).

Bár a vendégek a papírformát érvényesítve végül sima, 5-0-s sikert arattak, ez sem szegte a hazai szurkolók kedvét. A mérkőzés közben előkerült a dob, a kereplő és a füstölő is, a meccsre készített maszkokban, sálakban érkező nézők pedig teli torokból énekelték rigmusaikat, s a lefújás után is lelkesen ünnepelték a vesztest és a győztest egyaránt.

forrás: blikk.hu