Tegnap Gerzson először ült a válogatott kispadján, azt is elárulta mit kért Marco Rossi és hogy marad-e a kispadon a török meccsre.

Gyorsan zajlottak az események körülöttem. Nagyon örültem már csütörtökön is a lehetőségnek, a mai mérkőzés pedig nagy élmény, egyben óriási megtiszteltetés volt a számomra” – mondta a korábbi válogatott középpályás, akit hasonlóan az U21-es válogatotthoz ezúttal is Sándor György segít, ő tartja például a kapcsolatot Marco Rossival is.

Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, egyértelműen domináltuk a mérkőzést, miközben a szerbek egy helyzetből rúgtak egy gólt. A szünetben azt beszéltük meg, hogy hibára kell őket kényszeríteni, de az utolsó tíz-tizenöt percre elfáradtunk, ami egy olyan jó csapat, mint a szerb ellen, egyáltalán nem meglepő. Igazságtalan lett volna, ha kikapunk ezen a mérkőzésen. A játékosok a lefújás után csalódottak voltak, úgy érezték, hogy elég helyzetünk volt, hogy megnyerjük a találkozót.

Reálisan nézve megnyerhettük volna egy komoly csapat ellen a mérkőzést. Mindenki nagyon keményen dolgozott, szerintem ez egy jó este volt. Marco Rossi azt kérte a szünetben, hogy ugyanúgy játsszunk, mint a bekapott gól előtt. Sokat kivett belőlünk az Izland elleni mérkőzés, ez látszott a második félidőben. Úgy tudom, hogy maradok a csapattal Törökország ellen is. Örültem, hogy itt lehettem, hatalmas megtiszteltetés” – mondta Gera Zoltán.

A csapat tagjainak két napjuk van a regenerálódásra, mielőtt szerdán Törökország ellen lejátsszák az utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzést. Gera elmondta, hogy várhatóan akkor is ő irányít, viszont arra a kérdésre, hogy lesz-e csere a keretben, azaz behívnak-e valakit az időközben távozó, sérült vagy eltiltott játékosok helyére. Alapesetben, ha a megadott határidőig jelzik az igényüket a klubok felé, akkor azok elengedik a játékosokat, most viszont a koronavírus-járvány miatt nem lehet őket erre kötelezni.

forrás: origo.hu