A szövetség reagált a hírre.

Több ukrán oldal is „biztos forrásokra” hivatkozva arról ír, hogy Szerhij Rebrovval már három évre szóló előszerződést kötött a szövetség, az ukrán edző 2021 nyarán veszi át Andrij Sevcsenkótól a nemzeti együttes irányítását.

A sajtóhíreket azonban egy közleményben egyértelműen cáfolta az Ukrán Labdarúgó-szövetség.

„Pénteken több helyen is olyan információ jelent meg a médiában, hogy a szövetség előszerződést kötött Szerhij Rebrovval, aki 2021 júliusától három évig az ukrán válogatott szövetségi kapitánya lesz. Hivatalosan kijelentjük, hogy ez az információ teljesen nonszensz, vagy ha úgy jobban tetszik, akkor banális és hamis” – áll a közleményben, amely hozzáteszi: a hír megírójának csak az lehetett a célja, hogy a Ferencváros újabb Bajnokok Ligája-mérkőzéséhez közeledve elrontsa az ukrán edző és az FTC vezetésének kapcsolatát, valamint belerondítson a Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt álló ukrán válogatott felkészülésébe.

A szövetség azt is kiemeli, hogy Sevcsenkónak hosszú távra szóló szerződéssel rendelkezik, a szövetségi kapitány kinevezésének kérdésköre pedig kizárólag a végrehajtó bizottságra tartozik.

forrás: nso.hu