Endi remek teljesítménnyel segítette a nemzeti csapatot az újabb komoly eredményhez.

Botka Endre óriási mezőnymunkája mellett egy hősies mentéssel is meccsben tartotta a magyar csapatot. A lefújás után a Fradi védője elmondta, egy percig sem fordult meg a fejében, hogy nem fogunk nyerni.

Aki ismeri Marcót, az tudja, hogy milyen lelkesítő beszédeket szokott tartani. Ezúttal is az egész csapat előtt tudott beszélni, elmondta, hogy mik voltak a hibák, és ezeket ki tudtuk javítani. Szerintem végig a kezünkben volt a mérkőzés, nem sok lehetőséget hagytunk az izlandiaknak a góljukon kívül” – mondta a védő, aki azért elismerte, hogy óriásit mentett az első félidőben, ezzel egy újabb izlandi góltól mentve meg a magyar csapatot.

Ez az évünk hihetetlen, a válogatottal kijutottunk az Eb-re, a Fradival a BL-be, és én egész meccsen azt éreztem, hogy az nem lehet, hogy ne győzzünk, és ne legyünk ott az Eb-n. Próbáltunk mindenkinek örömet okozni, a szurkolóknak és azoknak is, akik az egészségünkért dolgoznak. Egyszerűen nem lehetett más ennek a meccsnek a vége, mint az, hogy mi győzünk” – mondta az Origónak a Ferencváros védője.

Majd amikor az ünneplés szóba került, elhangzott az ominózus kérdezz-felelek: – Akkor most igyunk reggelig? – kérdezték tőle. – Igen, ha nem tovább! – hangzott a frappáns válasz.

Magyar Nemzet, Origo