Dragan Vukmirt kérdezték a hétvégi Magyar Kupa mérkőzésről.

– A Bicskei TC történetének egyik legnagyobb mérkőzésére készül a labdarúgó-Magyar Kupában szombaton, a Ferencváros ellen. Mire lehet képes az NB III-as együttese?
– Nem kell senkinek bemutatni az ellenfelünket. Igyekszünk majd helytállni, egy szoros vereség is óriási bravúr lenne tőlünk. Nem tudom, a Fradi milyen kerettel érkezik. Mi próbálunk majd olyan fiataloknak is lehetőséget adni, akik a bajnokságban kevesebbet szerepeltek.

– A harmadosztályban nem játszhatnak tovább, mivel a szerdától életbe lépett egészségügyi szigorítások miatt leálltak az amatőr ligák. Hogy érinti ez a klubot?
– Bizonytalanság van egyelőre, én is folyamatosan érdeklődöm a klub vezetőségénél a helyzetről. Kedd este és szerdán még biztosan edzünk, lesz Covid-tesztelés is az MK-meccs miatt, aztán meglátjuk a kormányrendelet áttanulmányozása után, hogy a szövetség milyen rendelkezéseket hoz.

– Nem lehetnek nézők az FTC ellen. Nagy most a szomorúság a településen?
– Amekkora öröm volt a sorsolásnál, most akkora a búslakodás. Ezrek verődhettek volna össze a kis pályánk körül. Mivel nincs védve minden irányból a sporttelep, biztos lesznek olyanok, akik a távolból figyelik a meccset.

– Egykori Ferencváros-játékosként különleges élmény lesz a meccs?
– Edzőként először szerepelek volt csapatom ellen, ami biztos, roppant nehéz találkozó lesz.

Blikk