Korábbi támadónkat kérdezték az izlandi válogatottról, a Fradi-időszakáról és arról, mi történt vele azóta.

– Milyen izlandi válogatottra számítsunk?
– Keményre, harapósra. De aki azt hiszi, hogy csak rombolni tudunk, az téved. Elismerem, nem az izlandi foci a leglátványosabb Európában, de az Evertonban, Carlo Ancelotti keze alatt játszó Gylfi Sigurdsson klasszis játékos, és szerintem a Burnley csatára, Jóhann Gudmundsson és a hollandiai Aalkmarban légióskodó Albert Gudmundsson is megkeserítheti a magyarok életét. Hamrén nagyobb hangsúlyt helyez a labdatartásra, mint az elődje, próbálja pontosan, precízen felépíteni a csapatjátékot. Továbbra is fontos fegyverünknek tartom a pontrúgásokat: egy-egy szöglet vagy szabadrúgás komoly nehézségeket okozhat az ellenfél kapuja előtt.

– Ha már szóba hozta a pontrúgásokat, ebben nem állunk rosszul, nálunk játszik Szoboszlai Dominik.
– Bevallom, sajnos még nem hallottam róla, de kíváncsian várom, mire lesz képes a mi válogatottunk ellen. Én Sigér Dávidot és Dibusz Dénest ismerem a jelenlegi magyar keretből. Ők a csapattársaim voltak a Ferencvárosban.

– Nem töltött nálunk sok időt, a 2018–19-es szezonban 14 meccsen szerepelt a Fradiban. Miért csak egy szezonra maradt?
– Megesik az ilyen a futballban. A korábbi edző, Thomas Doll szorgalmazta a leigazolásomat, de mivel őt elküldték az ötödik forduló után, ezzel borult minden. Doll utódja, Szergej Rebrov a saját embereiben bízott, én pedig alig kaptam lehetőséget. Pedig nem is volt rossz a gólátlagom, az egyik Magyar Kupa-meccsen mesterhármast értem el. Szerepeltem hazai pályán a Maccabi Tel-Aviv elleni Európa Liga-selejtező mérkőzésen, ha néha eszembe jut, feláll a hátamon a szőr. Fantasztikus volt a hangulat a Groupama Arénában. A magyar szurkolók szenvedélyesen szeretik a focit, és ez mélyen belém ivódott.

– Hogy megy a sora mostanában?
– A Fraditól visszatértem Dániába, az előző szezonban 42 meccsen 21 gólt szerezve gólkirály lettem a Vejlében. A nyáron újra váltottam, az AC Horsenshez szerződtem, és jól érzem magam itt. Ismerős a közeg, annak idején innen igazoltam a Ferencvároshoz. Szóval minden rendben van velem. Már várom a csütörtöki meccset.

Teljes interjú: Magyar Nemzet