Pólósaink újra vízben.

Férfi vízilabda, OBI, alapszakasz, 1. forduló
Népliget, 19.30: Ferencváros – Vasas
TV: M4 Sport

Hiába kértük a halasztást, az A-Híd VasasPlaket vízilabdacsapatának szerdán vízbe kell ugrania a Népligetben az FTC elleni bajnokin, függetlenül attól, hogy hét igazolt covid-fertőzött van a mieinknél, és múlt csütörtökön leálltak az edzések.” – olvasható a Vasas honlapján.

A pólós szakportál, a VLV is körbejárta a témát:

Azon klubok számára, amelyek nem akartak a megszokottnál gyengébb játékosállománnyal kiállni egy-egy meccsre, kiskaput jelentett a versenyszabályzat adta lehetőség, miszerint a két érintett klub meghatározott feltételek – többek között 100 ezer forint befizetése – mellett közösen halaszthatott. Ezzel élt korábban a Szeged és maga a Vasas is, amely a múlt szombati meccsét a BVSC-vel megállapodva halasztotta el. A piros-kékek tájékoztatása szerint hat fontos játékosuk és a vezetőedző tesztje lett pozitív, így a szándék az volt, hogy a szerdai FTC-Vasas meccset is később játsszák le. A kiskapu azonban időközben bezárult. (Vagyis nem a Fradi volt rugalmatlan a kérés kezelését illetően.)

A vlv értesülése szerint hétfőn délután az MVLSZ székházában a kialakult Covid-helyzet áttekintésére gyűltek össze tekintélyes szakemberek, a sportág vezető képviselői, s az egyik eldöntendő kérdés éppen a Fradi-Vasas ügye volt. A tanácskozás menet közben alakult át hivatalos elnökségi üléssé és a testület olyan döntést hozott, hogy szigorítja az eddigi szabályozást, korlátozza az érintett csapatok halasztásról szóló megállapodásának megkötését.

Az egyszerű “közös megegyezés” lehetősége megszűnt, mindenkinek le kell játszania a kiírt mérkőzését, ha (ifikkel együtt) 7 (hét) játékost ki tud állítani. (Ez a szám egyébként megfelel a jelenlegi nemzetközi gyakorlatnak, a LEN is ilyen paramétert határozott meg a BL-selejtezőtől visszalépést fontolgató külföldi csapatoknak.) Az akadályoztatást (hatósági karanténba kerülést) megfelelő módon igazolni kell, s ha az valóban lehetetlenné teszi a kiállást, akkor maga az MVLSZ dönt a halasztásról.