Pólósaink klasszisa nyilatkozott a visszatérése után.

View this post on Instagram

Here to stay!🤽🏻‍♂️ #reunited

A post shared by Varga Dénes (@vargadumi) on

– Hogy emlékszel vissza az elmúlt nyolc hónapra – az eleje nagyon komornak tűnt…
– Kicsit még tovább mennék vissza az időben. Az év eleje, ugye, nagyon vidám volt számunkra az EB győzelemmel, aztán furcsa hetek-hónapok jöttek a Covid miatt. A karanténban töltött időszak talán számunkra volt a legkevésbé kedvezőtlen, mert ha nem is teljesen megszokott módon, de a népligeti uszodában mégiscsak tudtunk edzéseket tartani. Még azt is mondhatom, az akkori mérkőzéshiánynak kifejezetten örültem, mert hosszú évek óta vágytam arra, hogy kevesebb meccs legyen és több lehetőség a fizikális edzésekre a testtömeg-növelésre. Ugyanis, bármennyire szomorú, a modern vízilabdához kell az erő és a tömeg, nem lehet látványosan játszani testsúly, izomzat nélkül. Jött a baleset, az pedig néhány érdekes fejleményt hozott magával, amikre aztán nagyrészt találtunk megoldást annak érdekében, hogy zavartalanul folytatódhasson a munka és a játék a Fradiban. Mostanra elérkeztünk oda, hogy a sikeres rehabilitációm lehetővé tette, hogy újra játszhassak. Most azt mondom, hogy kicsivel 100 százalék alatt, mondjuk, 85 százalékosan tudok játszani, s képes vagyok integrálni magam a csapatba. Azért fogalmazok így, mert a többiek március óta nélkülöztek, ez alatt megszokták egymást, a játékot abban a rendszerben, amiben én nem voltam benne. De most azzal, hogy Zalesz is visszatért és én is visszajövök, azt gondolom, hogy teljesebbé és potensebbé válhat a csapat.

– A hosszú rehabilitációs időszakot azért eléggé átugrottad a visszaemlékezésben… Nagy kínszenvedés volt? Fizikailag, lelkileg.
– Nagyon erősnek kellett lennem, de szerencsére a legjobb kezekben voltam és nemcsak Hangody professzor műtéti beavatkozására gondolok, hanem arra is, hogy otthon olyan ellátásban részesültem, mint hogyha egy fullos szanatóriumban vészeltem volna át ezt a nyolc hónapot… A feleségem és az anyósom is nagyon kitett magáért annak érdekében, hogy a testem-lelkem hatékonyan gyógyuljon. Ezt ezúton is köszönöm!

Teljes interjú: VLV