Ami akár lehetett volna több is, ha jobban kihasználjuk a helyzeteinket – összefoglaló és értékelések női labdarúgó csapatunk Bajnokok Ligája selejtezőjéről.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló
Ferencváros 6-1 (4-1) Racing FC Union Luxembourg
Gólok: Pusztai 2, Vágó 2, Cameron, Ivanusa

Bednar (Barti, 71.) – Mosdóczi, Róth (Hasanbegovic, 60.), Zlidnis, Czellér – Brandon (Papp, 60.), Fenyvesi, Pusztai – Ivanusa (Siklér, 74.), Cameron (Nagy Viktória, 60.), Vágó

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Először is szeretném megköszönni a klubnak a lehetőséget, hogy itt, a Groupama Arénában léphettünk pályára. Az elnök úrtól kezdve egészen a pályamunkásokig, mindenkinek hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy ebben a létesítményben játszhattunk. Életre szóló élményt adtak a lányoknak – mondta vezetőedzőnk. – Elég feszülten kezdtük a mérkőzést, az első 10-15 percben nem állt össze a játékunk. Szép gólokat rúgtunk, de nagyon sok helyzetet kihagytunk. Ez talán betudható annak, hogy ez egy egészen új élmény volt mindenkinek, még én is ennek a hatása alatt voltam a mérkőzésen. Mikor már biztosabb volt az eredmény, akkor a koncentráció hiányzott a játékosokból. Természetesen, ha az eredményt nézem, akkor elégedettnek kell lennem. Továbbjutottunk és várhatjuk a második kört, de az már egy sokkal nehezebb mérkőzés lesz.

Újságírói kérdésre vezetőedzőnk elmondta, hogy az újfajta lebonyolítási rendszer egészen más lehetőségeket kínál a csapatoknak, hiszen aki egy kicsit is gyengébbnek érzi magát aktuális ellenfelénél, az egy mérkőzésen bármire képes lehet.

Dörnyei Balázst ezt követően a megváltozott erőviszonyokról kérdezték az újságírók.

Abból a szempontból változtak a dolgok, hogy eddig úgy nézett ki egy négyes csoport, hogy volt két erős együttes, egy harmadik, aki veszélyt jelentett rájuk, valamint egy olyan, amely kicsit kilógott a többi közül. A következő körben azonban csak kemény ellenfeleket kaphatunk. Olyan csapatokkal nézhetünk szembe, mint a Benfica, Anderlecht vagy épp a Glasgow. Mindenféleképp komoly bravúrra lesz szükség, hogy sikerrel vegyük a következő kört.

A Ferencváros a hat lőtt gól mellett számos nagyobb helyzetet is kihagyott. Dörnyei Balázs erről azt mondta, hogy ez a mai napon, egy ilyen győzelem után megbocsátható, de ha egy másik mérkőzésről lenne szó, akkor lehet, hogy másképp gondolna erre. Hozzátette, hogy bár a játékosokban is van hiányérzet, az öltözőben most mindenki boldog, hiszen a csapat továbbjutott a következő körbe.

Fradi.hu