A miniszterelnök bejelentése után Kubatov Gábor is megszólalt.

Orbán Viktor bejelentette, hogy a romló járványhelyzet miatt szigorításokat léptetnek életbe. Eszerint a rendezvényeken, így a focimeccseken is minden harmadik székre ülhetnek csak nézők. Kubatov Gábor, Clubunk elnöke reagált a hírre és a szurkolók együttműködését kérte:

Európában egyedülálló módon hazánkban még lehet labdarúgó mérkőzésre járni. Magyarország Kormánya az emberek biztonságának a megőrzése érdekében ma további szigorításokról döntött.

Szeretném arra kérni a Juventus elleni mérkőzésre érkezőket, hogy a szerdai Bajnokok Ligája találkozón folyamatosan viseljenek maszkot, takarják el vele az állukat, a szájukat és az orrukat. Tartsák be az előírt védőtávolságokat. Kérem, hallgassanak a rendezőkre, mert ők a legjobbat akarják Önöknek és egyúttal a Ferencvárosnak is. A védőtávolság a családokra is érvényes!

Ha valaki nem tartja be a szabályokat, nem helyesen viseli a maszkot, nem tart megfelelő védőtávolságot, akkor mások és saját egészsége mellett azt is kockáztatja, hogy a Barcelona elleni mérkőzést nyílt kapuk mellett rendezhessük meg, helyszínen láthassuk és szurkolhassunk a csapatunknak. A maszkviselés és a távolságtartás betartása az oldalellátókon, a kanyarokban, és a kapu mögött szektorokra is egyaránt szigorúan vonatkozik.

Bármilyen nehéz megállni, de boldog pillanatokban se ugorjunk egymás nyakába!

Talán abszurdnak, felfoghatatlannak tűnik, de ezek a szabályok most az egészség és az élet védelme érdekében születtek. Komolyan kérjük a kapu mögötti szurkolókat, a Tábort, akiknek a tagjai talán azt gondolják, mindennél erősebbek, nekik semmi sem árthat, hogy ők is tartsák be a szabályokat.

Kérem, fogjunk össze, és mutassuk meg Európának, hogy ha a csapatunk érdeke azt kívánja, akkor szabálykövetésben is teljes mellszélességgel támogatjuk a Fradit! Viseljünk maszkot, szurkoljunk együtt biztonságban!

Hajrá Fradi!