A Dinamóban is megforduló korábbi válogatott játékost, a jelenleg Kisvárdán dolgozó Bodnár Lászlót kérdezték a mai meccsről.

Szerhij Rebrovnál jobb ismerője nem nagyon lehet a Dinamo Kijevnek, de ha létezik magyar, aki ugyancsak tud egy s mást az ukrán együttesről, az Bodnár László.
Valóban, ma is figyelemmel kísérem a Kijev szereplését, viszonylagos rendszerességgel nézem a meccseit, apósomék ukránok, a határ mentén van rá lehetőségem. Ahhoz a Kijevhez képest persze, amelyikben Rebrov vagy én játszottam, ez egy egészen más csapat, más generáció.

Mégis, mi jellemző most rá?
Általában visszaáll, kontrajátékkal próbál operálni, de extra minőséget képviselő játékos a Kijevben sincs. A Fradinak bőven van keresnivalója a Dinamo ellen, alighanem így is állnak a meccshez a zöld-fehérek.

Mi lehet a kifizetődő taktika?
Nyilván nem kell nekirohanni az ellenfélnek, érdemes kivárni, már csak azért is, mert a Fradinak nagyon gyors támadói vannak, képes a csapat védekezésből gyorsan átváltani támadásba. Szerintem nemhogy egy, de akár több gólt is szerezhet a Dinamo ellen a csapat, ha olyan hatékonysággal használja ki a helyzeteit, mint ahogyan a selejtezők során tette. Beszélgettem Rebrovval, neki is elmondtam, a Barcelonával és a Juventussal nem érdemes foglalkozni, a Dinamo ellen azonban van esély. Bármennyire is más kávéház a két topklub, ki tudja, szorosabban alakul-e a barcelonai meccs, ha a Ferencváros szerez vezetést. És ugye megvolt rá a lehetősége. Az első húsz perc rendben is volt a Camp Nouban.

Nem lehet, hogy az leginkább a kényelmes Barcán múlt?
Lehet, hogy lenézték a Fradit, akkor is kár volt azonban azért a buta tizenegyesért az első gól előtt. Mindenesetre a Fradi erőt meríthet abból, hogy Barcelonában is vezethetett volna.

Melyik a jobb csapat: a Kijev vagy a Fradi?
Nehéz megállapítani. A Fradiban is válogatott játékosok szerepelnek, a magyarok mellett ukrán-, szlovén- és szlovák válogatott futballisták. Rebrov azokra a posztokra igazolt, amelyeken szüksége volt a vérfrissítésre. Határozott elképzelések mentén dolgozik, simán benne van a pakliban, hogy a harmadik helyen végez a Fradi, drukkolok is neki. A Dinamo is közel áll természetesen a szívemhez, de magyarként mégiscsak a zöld-fehérek sikeréért szorítok. Ugyancsak nagy előny, hogy Rebrov nagyon jól ismeri a Dinamót, ezt pedig ki lehet használni.

A két sztárcsapat elleni pontszerzésről ne is álmodjon a két másik?
Álmodni lehet. De valljuk be, fényévekre van tőlünk a két nagycsapat. Igaz ugyanakkor, hogy bár a képességek alapján egészen más szintet képviselnek, a meglepetés mindig benne van a futballban.

Teljes interjú: Büntető.com