Mai meccsünk kommentátora szerint csapatként nehéz legyőzni a Fradit.

Sűrű hete volt a Fradinak, mindent összevetve hogy látja, milyen mérkőzésnek ígérkezik szerda este?
Ez az összecsapás más mederben fog folyni, mint a Barcelona elleni. Hazai pályán az FTC megpróbálja majd irányítani a játékot. Nagyon erős csapat a Kijev is, de talán olyan nagy egyéniségek nincsenek a keretében, mint a katalánoknál, és ez döntő lehet! Az egy az egy elleni párharcokban – ezt láttuk Barcelonában – felül tudják múlni a nagy egyéniségek a zöld-fehérek játékosait, de mint csapatot, a Fradit nagyon nehéz legyőzni. A magyar bajnok kezdeményezni is próbál majd, hogy megszerezze a vezetést és előnyből futballozhasson, hiszen eddig ez volt a siker egyik kulcsa.

25 éve játszott legutóbb hazai pályán BL-mérkőzést a Ferencváros. Ráadásul a sorozatban ez lesz az egyetlen mérkőzése a csapatnak a Groupama Arénában. Milyen hangulatra számít a helyszínen?
Hazai pályán még soha nem nyert a Fradi a Bajnokok Ligájában, ez történelmi győzelem lenne! Igaz, az FTC-nél valamivel esélyesebb a kijevi gárda. Nyilván sokat számít majd, hogy a jól megszokott Üllői úti otthonában lép pályára a csapat. Az Újpest elleni mérkőzés is bizonyította a hétvégén, hogy sokat jelentenek a szurkolók és a hazai környezet. Azért tegyük hozzá, hogy valószínűleg a Dinamo Kijev is hozzászokott, hogy nézők előtt lép pályára. Úgy gondolom, nem a lelátón fog ez a mérkőzés eldőlni, de nagyon sokat jelent majd ez annak a több mint 5 ezer szurkolónak, aki ki tud látogatni a stadionba.

Mennyire látja mélynek a Fradi keretét az utóbbi időszak rendkívüli sorozatterheléshez?
Most kezdődött az igazi sorozatterhelés. Összesen három olyan játékos volt a zöld-fehéreknél, aki a Kisvárda, a Barcelona és az Újpest elleni mérkőzésen is a kezdő tizenegyben kapott helyet, ebből az egyik a kapus Dibusz Dénes. Nagyon komoly rotáció zajlik a csapatnál, és biztosan most is lesz olyan, aki szombaton nem kapott szerepet, most pedig kezdeni fog szerdán. A terhelés miatt nem aggódom, szerintem az FTC kerete képes lesz kezelni ezt a sok mérkőzést.

Hol helyezkedik el ez a mérkőzés karrierjében, a rengeteg világesemény, klub és válogatott közvetítés között?
Igazából a mérkőzés eredménye fogja megmutatni, hogy hol is helyezkedik el. Hiszen ha nyer a Ferencváros, akkor történelmet ír. Magyar csapatnak még soha nem sikerült otthon tartania a három pontot a Bajnokok Ligájában. A Debrecen mindhárom hazai mérkőzését elveszítette, az FTC-nek két döntetlen és egy vereség az eddigi mérlege. Egyébként a Ferencvárosnak hazai BL-csoportmérkőzését még soha nem közvetítettem, különleges találkozó lesz ebből a szempontból is. Hozzáteszem, talán a legreálisabb esély a győzelem elérésére most következik, de óva intenék mindenkit, aki azt hiszi, hogy sétagalopp lesz. Nagyon gyors és képzett játékosok alkotják a Dinamo Kijevet, de az FTC letett már annyit, hogy ne csak foggal-körömmel védje a gól nélküli döntetlent.

A Gurulj be lassítva podcast egyik adásában Berkesi Judittal szóba került, hogy a főtáblára kerülésért plusz 15 millió euró folyik be az FTC-hez. Már csak ezért is fontos a Dinamo Kijev elleni párharc, mert adott esetben ebből az összegből a tavaszi Európa Ligára is lehetne erősíteni.
Ennyire előre azért nem gondolkodom. Egyelőre papíron még a második hely elérése is cél lehet a csoportban. Az Európa Liga gyengébb színvonalú, a Fradi kerete már tavaly is alkalmas volt rá, hiszen ott szerepelt. Az idei nemzetközi szereplésért járó összeget, melyről még nem is tudjuk pontosan mennyi, csak az idény végén kapja meg a klub, ha lezárul a teljes szezon. Így ezt még előre elkölteni nem nagyon lehet. A kérdés inkább az, hogy lesz-e esetleg játékos, akiért olyan ajánlat érkezik, amiért a csapat elengedné. Hiszen jó néhány labdarúgója van a klubnak, aki úgy játszik, hogy a magyar bajnokságnál rangosabb ligába és gazdagabb csapatba is leszerződhet. Nyilván bármennyire is szeretnénk, hogy ez a keret egyben maradjon, könnyen elképzelhető, hogy jönnek olyan ajánlatok, amik gazdaságilag felülírják a terveket. Biztos vagyok benne, hogy közben már meg is vannak a tervek a vezetőségnek, a távozó játékosok pótlásra.

forrás: m4sport.hu