Kinemugrál beszámolója mellett Hajdú egyenlítőtalálatát is láthatjátok.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 15. forduló
Ferencváros II 1-1 (0-0) ESMTK
Gól: Hajdú

Szécsi – Orosz, Iyinbor, Csontos, Molnár – A. Mazzonetto, N. Mazzonetto, Csonka – Katona (Juhász, 67.) – Hajdú, Gera (Georgijevic, 79.)

Pár könnyebb meccs után ismét erősebb ellenfelet fogadott tartalékcsapatunk az NBIII 15. fordulójában, ezúttal a pesterzsébeti ESMTK érkezett a Népligetbe. Három meccsnyi hiányzást követően ismét a kezdőben kapott helyet Katona, hiányzott viszont a keretből a remek formában lévő Redzic, a Vác ellen kisebb sérülést elszenvedő Leo pedig továbbra sem áll meccsre készen. Bár az időjárás igen keserves volt, és ez a nézőszámon is meglátszott, legalább megtekinthettük végre azt is, fiataljaink hogyan teljesítenek nedves talajon.

Az első 5 perc bizakodásra adott okot, rögtön két gólt is szerezhettünk volna: előbb Hajdú adott be jobb oldalról Nicoló Mazzonettónak, majd ő maga fejelt a bal alsó sarok irányába – a kapus sajnos mindkétszer, másodjára igen nagy bravúrral menteni tudott. Az első félidőben a mezőnyben valamivel aktívabbnak bizonyultunk ellenfelünknél, ám ahogyan az a tarcsi meccsein lenni szokott, a helyzetek számában ez nem mutatkozott meg. A szemnek szokatlan módon Csonkát és Alessio Mazzonettot láthattuk párban védekező középpályásként, és bár előbbinek ez elsődleges posztja, utóbbi első ránézésre nem abba a pozícióba született. Megállítani így sem annyira könnyű dolog, az ESMTK játékosai legalábbis számos lehetőséget találtak arra, hogy az ikerpár mindkét tagját jól megfaragják, de ez inkább csak a bajnokság és annak csapatainak színvonaláról tanúskodik.

A második félidő már inkább a vendégekről szólt, a gólt teljesen megérdemelték, de a körülmények miatt bosszankodhatunk: a 70. percben Orosz adta haza a labdát pontatlanul Szécsinek, aki azt így csak bedobásra tudta menteni. A gyors taccsot követően az egész meccs egyik legjobbja, Komiszár fordult le könnyedén épp Oroszról, majd lőtte el a labdát valahogy Szécsi lábai mellett, 0-1. A csapat erejét mutatja, hogy a későn bekapott gól után nem adtuk fel a meccset, sőt, kettőzött erővel rohamoztuk meg az erzsébeti kaput, és mindössze 4 perc kellett ahhoz, hogy ennek meg is legyen az eredménye. A vendégek honlapszerkesztője szerint a nagy semmiben bukott fel Nicoló Mazzonetto a 74. percben a kapujuk előtt, amire én csak annyit tudok mondani, hogy annál édesebb a káröröm, kellett nekik egész meccsen annyit rugdosniuk őt. A büntetőt a végig kiválóan játszó Hajdú értékesítette. A maradék negyedórában nem múlott sokon a győztes gólunk: az emlegetett Nicoló Mazzonetto kétszer is nagy helyzetbe került a tizenhatoson belül, de lövésig egyik alkalommal sem jutott el, mellette Georgijevics és Juhász is betalálhatott volna, de Szécsinek is be kellett még mutatnia egy nagy védést. A végeredmény így 1-1, a meccs összeképe alapján sajnos az eredmény reális.

Csonka pár rosszabb teljesítmény után ismét magára talált, sok pontos keresztlabdát osztott ki. Csontos a régi szép időket idézve lépett fel minden támadáshoz magabiztosan, és bár assziszt nem jutott neki, ezúttal is látszott rajta, hogy igen technikás, nagyszerűen hozza ki a labdát szorultabbnál szorultabb helyzetekből. Iyinbor a szokásos módon most is uralta a levegőt, a feje szinte mágnesként vonzotta az erzsébeti beadásokat, emellett bátran lépett fel az ellenfél játékosai mellett, hogy a középpályának adja tovább a labdát. A visszatérő Katonán látszott a meccshiány, Nicoló Mazzonetto lábában benne maradt legalább egy gól, Hajdú szerintem eddigi legjobb meccsét játszotta, örülök a góljának. A másodjára esélyt kapó Juhász kétszer is helyzetbe került, sajnos mindkettőt elizgulta, Orosz pedig ezúttal nem volt jó, a kapott gól elsősorban az ő sara.

Nagy meglepetésre, az Iváncsa és a Kecskemét döntetlenjeinek köszönhetően ezzel a döntetlennel is maradtunk a tabella elején, sőt, ismét miénk a legkevesebb kapott gól. Most vasárnap irány Dabas-Gyón, egy hétre rá pedig érkezik a Kőrösladány.

Máté Csaba

Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben inkább a mi akaratunk érvényesült. Több helyzetet is kialakítottunk, ám ezeket az ellenfél kapusa többször is bravúrral védte. Sajnos nem sikerült előnyt szerezni az első 45 percben, a második félidőben pedig a vendégek igazolták, hogy miért szerepelnek ilyen sikeresen vendégként. Megszerezték a vezetést, amit azonban szerencsére gyorsan sikerült kiegyenlíteni. Mindenképpen pozitívum, hogy a csapat jól reagált a bekapott gólra annak ellenére, hogy már nem sok idő volt hátra a mérkőzésből. A második félidőben már a küzdelem dominált, rengeteg kemény párharcot láthattunk, ami megmutatta ma is azt, hogy ezen a téren még van hová előrelépnünk. Kicsit „felnőttesebb” futballt kell játszanunk. A heti nehézségeket figyelembe véve dicséretet érdemelnek a fiúk, egy jó ellenfél ellen szereztünk pontot.

Fradi.hu