A szlovének a szezonbeli legnagyobb különbségű vereségüket szenvedték el a sorozatban csapatunk ellen.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 6. forduló
Ferencváros 32–25 (14–14) Krim Ljubljana
Gólok: Malestein 10, Klujber 6, Bölk 5, Szucsánszki 4, Háfra 2, Márton 2, Schatzl 2, Stolle 1

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

Szinte a teljes keretünkkel tudtunk végre felállni egy mérkőzésre, egyedül Tóth Nikolett hiányzott a névsorból, remélhetőleg hamarosan ő is visszatérhet. A Krim erősségét kamatoztatva – fiatalos lendület, kiváló erőnlét – játszott, amihez igyekeztünk alkalmazkodni, ám így is az első félidőben inkább nekünk kellett az eredmény után futni, ami a szünetbeli ikszet tekintve végül sikerült is. Ebben nagyrészt vállalt Emily Bölk, aki szinte hibátlanul bombázta szét a kaput. És amiatt sem panaszkodhattunk, hogy Vieira gyorsan összeszedett két kétpercest, így vigyáznia kellett. A folytatásban aztán fordult a kocka, a Ljubljana kezdősora talán kicsit fáradt is, a Fradi-henger pedig beindult Malestein vezetésével: 23-23-as állás után 31-24 – önmagáért beszél. Ezzel a győzelemmel nagyon fontos pontokat szereztünk. Szép volt, lányok!

Angela Malestein

Mindenekelőtt büszke vagyok a csapatra, hiszen többen csak kedd óta tudtak edzeni, de mindent megtettek azért, hogy fittek legyenek és jó munkát végeztek. Boldog vagyok, hogy az FTC-ben játszhatok, mert egy igazi csapat van a pályán, amelyik küzd és soha nem adja fel, emiatt nagyon jól érzem magam itt.

Elek Gábor

Egy nagyon jól felkészített és sokat tudó Krim ellen sikerült nyernünk, igen széles támadórepertoárral rendelkeznek. Az első félidőben nagyon látszott, hogy közel 40 napja nem játszottunk ebben az összetételben, mind a védekezés, mind a támadás elmaradt attól, mint amire képesek vagyunk. A második félidő utolsó negyedórájában fel tudtuk őrölni ellenfelünket, elsősorban azzal, hogy fegyelmezetté vált a védekezés és szépen meg tudtuk szűrni a játékaikat. Nagyon örülök a győzelemnek, nagyon fontos volt. Ilyen hosszú kihagyás után egy kis bizonytalanság is volt abban, hogy mire lehetünk képesek, nagyon elégedett vagyok a mai mérkőzéssel.