A TV-ben és a rádióban is beszélgettek labdarúgó csapatunk vezetőjével.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója biztos abban, hogy akkor is telt ház lenne a Ferencváros hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésein, ha a Puskás Aréna teljes kapacitását igénybe lehetne venni. A szurkolók ugyanis elkapkodták a hárommeccses bérleteket, így már csak a kétmeccses, a Juventus és a Barcelona elleni találkozókra érvényes bérletekre lehet pályázni péntektől.

A jegyértékesítés hétfőn délelőtt kezdődött meg óriási érdeklődés mellett a Dinamo Kijev, a Juventus és a Barcelona elleni meccsekre, az ukrán csapat ellen a Groupama Arénában sorra kerülő jövő szerdai találkozóra már el is kelt az összes eladható belépő.

Első körben a bérletesek vehettek mindhárom mérkőzésre szóló belépőt, csütörtökön délelőtt pedig a szurkolói kártyával rendelkezők. A kétmeccses minibérletek árusítása pénteken kezdődik hasonló menetrend alapján: először a szezonbérletesek, vasárnaptól a szurkolói kártyával rendelkezők juthatnak belépőkhöz a Juve és a Barca elleni meccsekre, amelyeket a Puskás Arénában rendeznek meg. A fradi.hu tájékoztatása szerint a mérkőzésekre külön-külön nem árulnak jegyeket.

Biztosak voltunk abban, hogy nagy roham lesz a jegyekért, hiszen 25 évet vártunk arra, hogy ismét a Bajnokok Ligájában játszhassunk, ráadásul nem is akármilyen ellenfelekkel” – nyilatkozta az M4 Sport csütörtök déli Sporthíradójában Orosz Pál.

Az UEFA koronavírus miatt bevezetett szabályai szerint a BL-meccsknek otthont adó stadionokban minden két néző között két ülőhelyet kell kihagyni, így a Puskás Arénában 60 ezer helyett mintegy húszezer ember nézheti a helyszínen a Ferencváros Juventus és Barcelona elleni összecsapását. „Biztos vagyok abban, hogy ha nem lenne ez a furcsa szituáció, akkor a Puskásban is teltházas mérkőzéseket tudnánk rendezni, de lehet, hogy még akkor is lenne olyan, aki jegy nélkül marad” – tette hozzá az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A Barcelonában 5–1-re elvesztett mérkőzésről Orosz Pál elmondta, nagy ünnep volt a klub és a játékosok számára az a meccs, amelyre büszke lehet a csapat. „Nem lehet azt mondani, hogy véres volt a hátunk a hálótól, hanem játszottuk a játékunkat és voltak olyan periódusok, amikor kifejezetten fel tudtunk nőni egy ilyen neves ellenfélhez is. Jól kezdtünk, a lesgól sajnos lesgól volt, ettől függetlenül gyönyörű volt, a kapufa pedig ha bemegy, akkor lehet, hogy a forduló gólja lett volna. Mindent megtettünk, semmi hiányérzet nem lehet bennünk, és azt is láthattuk, hogy ez egy olyan versenysorozat, ahol egy Atlético Madrid is ki tud kapni négy góllal” – utalt a 4–0-s hazai győzelmet hozó Bayern München – Atlético Madrid mérkőzésre.

A jövő szerdai, Dinamo Kijev elleni mérkőzéssel kapcsolatban Orosz Pál úgy fogalmazott, hogy az ukrán csapat is jóval előrébb tart a Ferencvárosnál, de a három ellenfél közül kétségtelenül Szerhij Rebrov vezetőedző korábbi csapata a leginkább sebezhető. „Fel fogunk készülni belőlük, a mérkőzésen a maximumot fogjuk nyújtani és meglátjuk, hogy ez az eredményben hogyan mutatkozik meg.

A Ferencvárosra sűrű program vár: a barcelonai meccs után szombaton következik az Újpest elleni derbi, jövő szerdán a Dinamo Kijevet fogadják a zöld-fehérek, három nappal később Székesfehérvárra látogatnak, november 4-én pedig a Juventus érkezik.

Ez egy nagyon sűrű időszak, de ezt akartuk, ezek a srácok erre készülnek gyerekkoruk óta, hogy ilyen terhelés mellett játsszanak. Természetesen azok a játékosok, akik ezt minden évben megteszik, más állapotban vannak, de biztos vagyok abban, hogy a szurkolóink támogatásával nagyon jó eredményeket érhetünk el” – mondta Orosz Pál, aki hangsúlyozta, hogy a magyar bajnokságra is nagyon kell koncentrálniuk, mert ahhoz, hogy jövőre is ilyen ellenfelekkel játszhassanak, előbb az NB I-et kell megnyerniük.