A Barcelona képviselőivel közösen – mindezt videón is láthatod.

Az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában kedd este sorra kerülő Barcelona-Fradi előtt egy órával, este 20.00-kor a két klub képviselői közösen koszorúzták meg az FCB és a Ferencváros egykori játékosának, a négyszeres spanyol bajnok, BEK-döntős, edzőként olimpiai bajnok Kubala Lászlónak a szobrát a Camp Nou stadion előtt. A megemlékezésen a házigazdát Pau Vilanova intézményi alelnök, valamint a klub Játékosok Szövetségének elnöke, Ramon Alfonseda képviselte, míg az FTC részéről Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Hajnal Tamás sportmenedzser, Berzeviczi Attila, az igazgatótanács elnöke, illetve a barcelonai magyar nagykövet, Taróczy Balázs volt jelen. A Kubala családot Kubala László fia, Laci Kubala képviselte.

Kubala 1951 és 1961 között játszott az FC Barcelonában, a Ferencvárosban korábban, 1945-től 1946-ig szerepelt. Megérkezése fordulópontot jelentett a katalán klub számára, amely a mai napig legendaként tekint rá.

Kubalán kívül Berkessy Emil (1934-1936 között játszott a Barcában), Kocsis Sándor (1958-1966) és Czibor Zoltán (1958-1961) szerepelt mindkét klubban.

forrás: fradi.hu