A Sport24 az eddigi utolsó Fradi Bajnokok Ligája gólját szerző Nyilas Eleket kérdezte, mellette Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő is nyilatkozott.

1995. november 22-én tizenegyesből egyenlített a Ferencváros hazai pályán a Grasshoppers ellen, a 3-3-ra végződött mérkőzés utolsó gólját Nyilas Elek szerezte. Azóta nem járt az FTC a Bajnokok Ligája csoportkörében, huszonöt év után ma este újra lehet fradista gólszerző az elitsorozatban. De vajon ki? – kérdeztük Nyilas Elektől. – Ha Tokmac tartja a jó formáját, akkor ő. Esetleg a támadók közül Boli vagy Isael juthat el az ellenfél kapujáig. Nekem édes mindegy, csak hadd ne én legyek a klub utolsó góllövője a Bajnokok Ligájában – mondta a Váccal (1994) és a Ferencvárossal (1996) is aranyérmes korábbi technikás középpályás.

Nyilas nem rajong a zárt kapus mérkőzésekért, mégis úgy tartja, ez lehet a Ferencváros egyik esélye a Barcelona otthonában. – Fantasztikus élmény 90-100 ezer ember előtt futballozni, biztos felemelőbb, mint amikor nincsenek nézők a lelátón. De úgy érzem, ez a körülmény inkább a Fradinak kedvezhet, mint a Barcának. Több meglepetés született az utóbbi időben, amikor az esélyesebb csapatok – mint például a Manchester City hazai pályán a Leicester ellen – megbotlottak egy gyengébb együttessel szemben. Ezzel nem azt mondom, hogy a Camp Nouban is valami hasonló történhet meg, de ha a Fradi hozza a lelkes, szervezett, egységes csapatjátékát, a játékosok nem ijednek meg az ellenfél sztárjaitól, akkor egy szűk vereség, továbbmegyek, akár egy döntetlen is elképzelhető a Barcelona ellen. A labda gömbölyű, a fociban bármi megtörténhet – vélekedett Nyilas.

Hozzátette, hogy már alig várja a Ferencváros hazai BL-mérkőzéseit, természetesen az összes találkozón ott lesz a helyszínen. Nem akar lemaradni szeretett csapata BL-meneteléséről.

Megmutattuk, hogy erősebb, magasabban jegyzett csapatokkal is képesek vagyunk felvenni a harcot. Még akkor is, ha nem mi irányítunk, tudunk annyira szervezettek lenni és küzdeni egymásért, hogy az átsegít minket a holtpontokon” – szögezte le Dibusz Dénes.

A kapus úgy fogalmazott, a Barcelona sztárjainak legnagyobb erénye, hogy kiismerhetetlenek. A Ferencváros szakmai stábjának és játékosainak ennek ellenére könnyebb dolguk van, mint például a selejtezőben búcsúztatott norvég Molde csatáraival szemben, hiszen őket három-négy mérkőzés alapján kellett elemezni és felkészülni belőlük, a katalánok csatárait viszont évek óta látják a televízióban.

Picit még mindig nehéz felfogni, hogy tegnap még nézte őket az ember a tévében spanyol bajnokit játszani, három nap múlva pedig szembenéz velük. Ez mindenképpen fura érzés, de volt rá már néhány hetünk, hogy ezzel megbarátkozzunk. Azt hiszem, ez egyikünkben sem fog elfogódottságot előidézni a mérkőzésen” – magyarázta Dibusz.

Lovrencsics Gergő elmondta, az ilyen mérkőzések előtt természetesen fokozottan kell készülni arra, hogy játékosként kivel kerülhet szembe a pályán. „Ansu Fati és Dembélé az a két játékos, aki a legtöbbet a balszélen játssza, de Destet is oda kell venni, aki jobblábasként balhátvédet játszik, hiszen a mai futballban már nemcsak egy szélsővel kerül szembe az ember, hanem a szélső védő is támogatja a támadásokat, tehát ilyenkor az egész baloldalt elemezzük, plusz természetesen Lionel Messit is.

A Ferencváros védője hozzátette, a 2016-os Európa-bajnokságon volt már alkalma világsztárokkal, többek között Cristiano Ronaldóval „farkasszemet nézni”, ezekből a tapasztalatokból tud erőt meríteni a BL-meccsek előtt, de szerinte a többieknek sem szabad megszeppenni. „Senkinek sem szabad megijedni attól, hogy egy Lionel Messi jön vele szembe, ennek plusz erőt kell adnia, hiszen kik, ha nem ezek a világsztárok ellen tudjuk megmutatni, hogy mit tudunk?

DigiSport, M4 Sport, Magyar Nemzet