Kapusunk azt is elmondta, hogyan készültek a Barcelona ellen.

Még mindig nehéz elhinniük, pedig igaz: kedden a Camp Nouban, világsztárok ellen léphetnek pályára a 25 év után a klub első Bajnokok Ligája-csoportkörös találkozójára készülő Ferencváros labdarúgói!

A zöld-fehérek válogatott kapusára, Dibusz Dénesre (29) igen nehéz, de egyben csodálatos feladat vár a Barcelona elleni meccsen (M4, 21), az FTC hálóját próbálja megóvni az argentin Lionel Messitől (32) és társaitól. Az már csak külön érdekesség, hogy hat nap alatt harmadik meccsére készül.

Fizikálisan és mentálisan is megterhelőek voltak az elmúlt napok, hiszen az oroszok elleni Nemzetek Ligája- és a Kisvárda elleni bajnoki meccs között 48 óra sem telt el – mondta Dibusz, aki a szerdai válogatottmeccsen (0-0) és a pénteki kisvárdai összecsapáson (2-0) sem kapott gólt. – A keddi mérkőzésre persze biztosan nem lesz nehéz felpörögni, hiszen klubszinten ilyen kvalitású riválissal szemben talán csak a Chelsea elleni stadionavatón védtem, de az nem BL-csoportmeccs volt.

A kapus számára azért is különleges lesz a Camp Nouban játszani, mert a katalánok ősi riválisának szorít.

Real Madrid-szurkoló vagyok, de persze a Barcelonát is maximálisan elismerem. Tudjuk, mekkora dolog a spanyolokkal játszani. Persze ők is hús-vér emberek, ugyanúgy készülünk rájuk, mint bárki másra – fogalmazott. – Ha olyan szervezetten játszunk, ahogyan a Celtic és a Dinamo Zagreb ellen vagy tavaly az Európa Liga-meccseken tettük, akkor nem elképzelhetetlen a jó eredmény, akár a pontszerzés, de nem akarunk irreális elvárásokat támasztani.

Alighanem a házigazda is motivált lesz, miután a hét végén a Getafe otthonában meglepetésre 1-0-ra kikapott a bajnokságban.

Belepillantottam a meccsbe, de igazából próbáltam minél hamarabb ágyba kerülni az elmúlt napok után, a vasárnapi videózás során aztán persze érintettük a fontosabb jeleneteket. Nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a vereségnek, válogatott szünet után nem ritka, hogy a sztárcsapatok megszenvednek a kisebb klubokkal – vélekedett Dibusz.

forrás: blikk.hu