A lányokra újabb nehéz feladat vár a sorozatban.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 5. forduló
Románia, Bukarest, 16.00: CSM Bukarest – Ferencváros
TV: SportTV

Janurik Kingát kérdezték a románok elleni meccsről:

Fel fogják szívni magukat, hiszem látták, hogy milyen teljesítményre voltunk képesek, senki sem fog most már lenézni minket azért, mert nincs itt a fél csapat. Ha ugyanazt tudjuk nyújtani, mint Esbjergben, ugyanúgy felszabadultan kézilabdázunk, akkor lehet esélyünk jó meccset játszani. A legfontosabb a védekezés lesz, mert ha az alapot ad, akkor gólokat csak találunk elöl. Szeretnénk küzdeni, megint kitenni a szívünket a pályára az itthon maradókért, a szurkolókért és magunkért is.

Az utazásról a FradiMédia készített rövid összeállítást:

Márton Gréta

Nagyon nagy erőt, a következő meccsekre nagy lökést adott nekünk a legutóbbi, esbjergi mérkőzés és győzelem, amelyet hatalmas sikerként éltünk meg. Magunknak és a szurkolóinknak is bizonyítottuk, hogy nincs lehetetlen. Ettől függetlenül a helyén kezeljük ezt a sikert, és próbálunk a Bukarest ellen is ugyanígy teljesíteni – habár lehet, hogy a dániai csoda volt, és többször nem ismétlődik meg. Mindenesetre azon leszünk, hogy újra megmutassuk, történhet még hasonló velünk. A CSM Bukarestet tényleg senkinek sem kell bemutatni. Nagyon sok világklasszis játékosa van, kemény meccsre számítok, küzdenünk kell a két masszív beállóval, Crina Pinteával és Dragana Cvijiccsel, akik minden mérkőzésen sok gólt dobnak. A balátlövő Cristina Neaguról nem is beszélve – őt is keményen kell fogni. Olyan stratégiát kell kialakítanunk, hogy bírjuk erővel, és eredményesek legyünk.

NS

A meccsel kapcsolatos hír, hogy a hazatérés utáni karanténszabályok miatt nem tudjuk szerdán fogadni a Debrecent az NBI-es bajnokin, így az elmarad, miután kérvényeztük a halasztást, amit a DVSC is elfogadott.