Anikót érték el a repülőtér felé tartó buszon, hogy értékelje a mai győztes Bajnokok Ligája mérkőzést.

Azt beszéltük meg, hogy ne nézzük az eredményt, csak játsszunk, csináljuk, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. És ez nagyon jól sült el… – kezdte Kovacsics Anikó a Sport1-nek adott interjúját. – Ilyen felállásban nem nagyon szoktunk játszani, viccelődtünk is ezen a héten. Nem akartunk idejönni feltett kézzel, mert igenis vagyunk olyan játékosok, hogy meg tudjuk csinálni. Tartottunk attól, hogy elfáradunk, de nagyon jól megoldottunk azt a taktikát, amit megbeszéltük.

Szerintem a dánok is tartottak a meccstől, mert ilyenkor mindig veszélyesebb tud lenni egy csapat. Mi végig magunkra figyeltünk, négygólos hátrányban sem hajtottuk le a fejünket. Egymásért, egymás kezét megfogva játszottunk végig. Az otthon maradt játékosokért is küzdöttünk, mindenki kettőzött erővel tette oda magát. Mindenki ahol felbukkant, ott tett hozzá – fantasztikus csapatmunka volt!” – fogalmazott a 29 éves irányító, aki a hét hónappal a sérülését követően visszatérő, a magyar csapatban most bemutatkozó Alicia Stollét és a 17 éves Ballai Borbálát külön is kiemelte.

Arra a felvetésre, hogy a megszokott, rohanós kézilabdával ellentétben a jövőben is alkalmazzák-e majd a játék lassítását, Kovacsics úgy válaszolt, ezek után még ez is lehetséges.

Kivonat: NSO