Középpályásunkat kérdezte a Nagy sportágválasztó.

Sigér Dávid

A szüleim elmondása és a saját emlékeim alapján is nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindennél jobban érdekelt a labda már óvodás koromtól kezdve. Így nem is volt kérdés, hogy azzal egyidőben, amikor hét évesen első osztályba mentem, elkezdtem labdarúgó edzésekre is járni Tégláson. Olyan kilenc éves lehettem, amikor már Debrecenbe is jártam tréningekre. Amíg tehettem, így évekig mindkét csapatnak egyszerre voltam a tagja. Rengeteg tornára jártunk, csak úgy gyűltek otthon a falon a számomra becsesebbnél becsesebb érmek és néha még különdíjazásban is részesültem, amelyeket szintén féltve őrzök mind a mai napig.

Mindig is a foci volt az első, és ha nem is versenyszerűen, de sok más sportot is csináltam kedvtelésből, mint például, asztaliteniszt, lovaglást, motorozást, síelést. Ezek közül vannak, amik máig megmaradtak hobbinak. Nagyon szeretek versengeni, legyen szó bármiről, így szívesen kipróbálok mindent, amiben kihívást találok. Máig imádom azt az érzést, amikor egy csapatként, egy célért küzdve, elfáradva, a meccs végén gratulálunk egymásnak, mert megdolgoztunk a sikerért! Ma már tudom azt, amit korábban még nem, hogy a foci számomra önmegvalósítást és önkifejezést jelent, amikor a pályán vagyok, bizonyos kereteken belül, de szabadon “alkothatok”.

Véleményem szerint a leges-legfontosabb, hogy olyan sportágat válasszanak, amit egyszerűen imádnak. Ha azt érzed, megszűnik a külvilág, arra az egy dologra koncentrálsz, amit éppen csinálsz és közben boldog vagy, élvezed, akkor lehet pont a Neked megfelelő sportot űzöd. Gyerekkorban nem feltétlenül kell, hogy Te legyél mindig a győztes. Lehet mások fejlettebbek, erősebbek, ügyesebbek nálad, de attól még idővel utolérheted, sőt, túl is szárnyalhatod őket, ha kitartóan és szeretetből sportolsz. Ha végül nem is az élsportban találod meg a számításaid, akkor is sokat köszönhetsz majd annak, hogy már fiatalon megismerkedtél a sporttal. Az egészséges életmód elengedhetetlen része a mozgás, kortól függetlenül és mindenki szeretne fitt és egészséges lenni.

Teljes beszélgetés: Sportágválasztó