Kuntics reméli, hogy a mostani vezetés nem követi el azt a hibát, mint az elődjei. A Fradi első BL csoportkörös csapatának tagjai nyilatkoztak.

Hajdu Attila

Már egy éve az Európa Ligában látható volt, hogy Rebrov kitűnő munkát végez. A keddi siker pedig feltette a koronát.

Keller József

Bennem a sorozat előtt az volt, hogy idén is jussanak be a fiúk az Európa Liga csoportkörébe, és ott szerezzenek több pontot, mint tavaly. Aztán ahogy haladtak előre, egyre reálisabbnak tűnt, hogy meglehet a BL-csoportkör. Az esélyeinket növelte, hogy a korábbi körökben egymeccses párharcokat rendeztek, a végén meg a Molde volt talán a lehető legjobb ellenfél. A csoportkör ráadás lesz, óriási élmény a játékosoknak. Hatalmas sikert ért el a csapat.

Lisztes Krisztián

Nagyon büszke vagyok a csapatra. Ami különösen örömteli, hogy nem véletlen, kifutott eredményről van szó, a Bajnokok Ligája csoportkörbe jutás tervszerű, tudatos építkezés eredménye. Ez azonban egy folyamatnak az állomása, itt még nincs megállás, fokról fokra lett egyre erősebb a Fradi. Ne feledjük el, egyre jobb játékosokat szerződtetett, így versenyhelyzet alakult ki a posztokon, ha valaki megsérült vagy eltiltották, megfelelő helyettes léphetett pályára a helyén. Szenzációs, amit a klub elért.

Goran Kopunovics

Negyedszázada nem gondoltam, hogy 25 évet kell várni, hogy újra ott lehessünk a Bajnok Ligája főtábláján. Nagy menetelés volt, várom a folytatást!

Nyilas Elek

A Fradi megérdemelten van ott a legjobb 32 csapat között. Ez a siker nemcsak a Fradi, hanem az egész magyar labdarúgás ünnepe. Természetesen néztem a meccset, szurkoltam, és örültem. Sokat kellett várni, remélem, a következő alkalom nem 2045-ben lesz. A Moldénél jobbnak éreztem a Fradit, megérdemelte a továbbjutást. A csapat kihasználta, hogy egy meccs döntött korábban, mert ki tudja, hogyan alakulnak a dolgok, ha a Celtic vagy a Dinamo ellen van visszavágó is — ennyi szerencse kell a sikerhez, mert szerintem, a norvég csapatnál erősebb volt a skót és a horvát is. Máig nem felejtettem el, micsoda erőt tudott adni a telt házas. Stadion, a közönség buzdítása, támogatása. Már ahogy odaértünk a busszal, hatalmas tömeg volt a stadion körül, bent már megteltek a szektorok, amikor még át sem öltöztünk, a hangulat, a várakozás, ez mind felerősítette az élményt, és nagyon bánnám, ha erről lemaradnának a maiak. A nézőknek is nagy élmény lenne mondjuk a Barcelonát, a Real Madridot, a Liverpoolt látni élőben, átéltem, mekkora élmény a Fradi-közönség előtt játszani a Real vagy az Ajax ellen, és vastapsot kapni — az eredménytől függetlenül. Az élmény miatt reménykedem, lehetnek majd nézők a csoportmeccseken.

Páling Zsolt

Örültem a sikernek, és annak még inkább, hogy négy magyar is játszott. Nagy fegyvertény, amit véghez vittek, mert nehéz sorsolásuk volt. Gratulálok!

Szergej Kuznyecov

Gratulálok a klubvezetésnek, Rebrovnak, és az egész csapatnak. A Fradi megint testközelbe hozza Európa legjobbjait. Ugyanabban a helyzetben van a csapat, mint huszonöt évvel ezelőtt. Akkor is Európa két legjobb együttesét hoztuk el Budapestre, hiszen a spanyol Real Madrid, valamint a holland Ajax külön klasszist képviselt. Most itt lesz a Juventus és az FC Barcelona, ráadásként pedig a Dinamo Kijev is, amely ellen – úgy érzem – lehet keresnivalója a Fradinak. Nagy lehetőség előtt áll a klub, felmérheti, hogy mekkora a távolság az elit és a középmezőny között, megtapasztalhatja, hova lehet még fejlődni az európai futballban. Természetesen én is örülök a nagy csapatok érkezésének, orosz nemzetiségű, ukrán-magyar állampolgárként pedig annak különösen, hogy a Dinamo Kijev is az ellenfeleink között szerepel.

Szűcs Mihály

Hihetetlenül büszke vagyok a mai csapatra, mert bebizonyította, ez a siker nem a véletlen műve.

Vincze Ottó

Több hegyet kellett megmásznia a csapatnak, míg felért a csúcsra – ez fantasztikus! Az elmúlt két évben látványos fejlődés ment végbe, nemcsak itthon, hanem nemzetközi mérkőzések sorozatán tudott veretlen maradni a Fradi. Mentálisan, fizikailag rendben vannak a játékosok, látszik, mennyire tudatos, megszervezett a játék, megérdemelt sikert ért el a klub. Ami a nagy kihívás, hogy ezt a szintet ha tartani nem is lehet, de megközelíteni újra és újra jó lenne, nyilván ez a terv, án úgy gondolom, a Ferencváros kedd este megérkezett az európai elitbe. Nem könnyű itt megragadni, de ha az elmúlt időszak fejlődését látjuk, nem is lehetetlen. Úgy vélem, a Fradi történetében valami véget ért és új szakasz kezdődik ezzel a BL-csoportkörrel.

Zoran Kuntics

Tudatos építkezés eredménye a BL-csoportkör elérése, a klubvezetőség évről évre lépett előre, és Szerhij Rebrov, valamint Hajnal Tamás szerepvállalása kellett a kedd esti eredményhez. Tudtam, hogy nehéz lesz, de bíztam a Fradi kontrajátékában, és megérdemelte a továbbjutást: négy bajnokot kiejteni nagyszerű teljesítmény. Nemrég köszöntöttek bennünket a mi eredményünk huszonötödik évfordulóján, azt kívánom a magyar futballnak, hogy a mostani csapatot ne ünnepeljék majd huszonöt év múlva úgy, mint a miénket! Nem irigységből mondom ezt, a kívánságom ugyanis az, hogy legyen rendszeres a csoportkör, ne legyen annyira különleges, mint a mi egykori kvalifikációnk. A körülmények adva vannak, a háttér stabil, a BL bravúr, de az EL-csoportkör elérhető, remélem, lép előre annyit a magyar futball, hogy ilyen kiugró sikerre nem kell újra ennyi időt várnunk. Azt szeretném, ha a klub mai vezetése nem követné el azt a hibát, amit a korábbi vezetés… Még jobban kell erősíteni a csapatot, és akkor a Fradi minden évben ott lehet valamelyik kupa főtábláján.

forrás: borsonline.hu, nso.hu