Fordulatos rangadót játszottunk a kék-fehérekkel.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 3. forduló
Ferencváros 7-6 (bü.) Sportclub Csíkszereda
Harmadok: 2-1, 2-2, 2-3, 0-0, 1-0
Gólok: Kulmala (+1, Nagy G., Hodgman), Hajós (Sági, Tóth Ri.), Nagy G. (Pavuk), Nagy G. (Hodgman, Kulmala), Hajós (Tóth Ri., Sági), Németh (Tóth Gergely), Tóth A.

Nagy K. (Arany)
Kärmeniemi, Sarcia – Pavuk, Tóth A., Nagy G.
Boros, Hegyi – Somogyi, Kulmala, Hodgman
Ellerby, Tóth Gergely – Sági, Tóth Ri., Hajós
Bán, Galántai – Németh, Tóth Gergő, Roczanov

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

A szerda esti rangadón mutatkozott be a Sportclub az Erste Liga idei szezonjában, edzőmeccsek nélkül érkeztek a Tüskecsarnokba. A kapunkat ezúttal a fiatal Nagy Kristóf védte és nem is okozott csalódást Arany Gergely helyettese. A meccs első harmada kiváló játékot hozott, a megszakításokat is szinte csak a gólok hozták, ezekből az elsőt a vendégek szerezték, közelről bombázták a pakkot Nagyra, az éles szögből érkező lövés valahogy becsúszott. De ez nem szegte kedvünket, még az első szünet előtt megfordítottuk az állást.

A folytatásban aztán kezdtek elszabadulni az indulatok, futószalagon jöttek a kiállítások, mindkét oldalon akadt kettős emberelőny is, amit nem tudtak igazán kihasználni a felek. Sőt! Mi még gólt is kaptunk emberfórban, ezzel vette át a vezetést a Csíkszereda, de aztán csapatkapitányunk, Nagy Gergő kézbe vette a dolgokat és kétszer is mattolta a kék-fehérek kapusát. A harmadik harmadban úgy nézett ki, hogy lezárjuk a meccset, elmentünk 6-3-ra, de utána jött egy kis kihagyás, amit meg is büntettek a vendégek és máris 6-5 állt a táblán, Fodor Szabolcs időt kért. A sorokat sikerült rendezni és meg is nyertük volna a találkozót, ha a játékvezetők a végjátékban nem nyúlnak bele a dolgokba, másfél perccel a vége előtt kérthetetlen módon kettős hátrányba kerültünk, ebből egyenlítettek is a székelyek.

A hosszabbításra is maradt még a büntetésünkből, amit sikerült kibekkelni, utána viszont három a három ellen már egyik fél sem tudott túljárni a másik eszén, jöhettek a büntetők. A mi részünkről az első párból Tóth Adrián egyből betalált, ez volt az első és egyben az utolsó sikeres próbálkozásunk. Ami plusz pontot ért, miután Nagy Kristóf mind az öt sportclubos próbálkozást hárította!

Fodor Szabolcs

Jó úton haladunk, máris sokkal jobb a játékunk képe, ám kell még négy-hat meccs, hogy belerázódjunk az idénybe. Legutóbb harmincöt percig hokiztunk jól, most úgy ötvenig, reméljük, jön a hatvan-hatvanöt is… De a szezon elején a buta hibák benne vannak, a sok gólos meccsek is ilyenkor szokásosak. A legfontosabb, hogy javulunk, és nem október-novemberre, hanem tavaszra kell elkészülnünk.

NSO