Nézzük milyen bevételeket hoz már biztosan a Bajnokok Ligája.

A BL-selejtezőkben 1.4 millió euró bevételünk volt eddig, ehhez jön hozzá most 15.25 millió euró belépés díj a csoportkörbe, valamint 1.08 millió a koefficiensek alapján. 17.73 millió euró, mintegy 6.5 milliárd forint tehát már a Clubbé. Értelemszerűen a BL-playoff kiesőjének járó 5 millió eurót és az EL-csoportkörbevételt (összesen 7.92 millió eurót) így nem kapjuk meg.

A csoportkörben megszerzett minden pont 0.9 millió eurót hoz majd. Minden csoportban 32.4 milliót (6x2x3x0.9) osztanak szét, a döntetlennél fel nem használt 0.9 milliókat a győzelmek arányában osztják fel a csoport résztvevői közt.

Van még egy bevételi forrás, a marketing alap, ebből a lejátszott meccsek száma alapján részesülnek a csapatok és az alapján, hogy milyen bevételeket generál az adott meccs, mekkora piacon adják le a meccset. Több bevételt hoz tehát ellenfélként egy angol csapat, mint egy holland, egy olasz, mint egy ukrán. Mintegy 300 millió eurót, a BL-alap hetedét osztják ki így.

Ami a koefficienseket illeti, egyszerű a dolog, a tegnapi továbbjutással egy újabb pontot szereztünk. Így idén eddig négy, összesen 12.5 pontunk van. Minden győzelem két, minden döntetlen egy pontot ér a továbbiakban.