Soma szerint is egy kupadöntő lesz a keddi találkozó.

Higgadtabban már azt mondom, jó eredményt értünk el Norvégiában, és ez akkor is igaz, ha érzésre az első félidő után több volt a meccsben. Péntek délelőtt a szakmai stábbal közösen visszanéztük a fontosabb jeleneteket, próbáltunk választ találni arra, mi történt a kétgólos vezetés után. Ami szembetűnő volt, az az agresszivitás hiánya. A Celtic és a Dinamo Zagreb elleni meccseken azért nyerhettünk, mert végig megvolt bennünk a tűz, és amikor az ellenfél próbálta fokozni a nyomást és beszorítani minket, bátran beleálltunk a párharcokba, és küzdöttünk a labdákért. A Molde ellen ez csak az első félidőben valósult meg, a folytatásban kevésbé. Az is szemet szúrt, hogy a kétgólos vezetés után túlságosan visszaálltunk, s magunkra húztuk az ellenfelet. A norvég együttesnek kockáztatnia kellett, emiatt többet támadott, benne van, hogy ilyenkor hátrébb szorul a csapat. A hibát ott követtük el, hogy nem éltünk az üres területekkel, nem vezettünk veszélyes kontrákat és túl hamar eladtuk a labdát. Ugyanakkor nem véletlenül mondta a vezetőedzőnk, hogy a hibát elsősorban magunkban kell keresnünk, a rövidzárlatnak főként mentális okai voltak. Eddig minden meccsen tudtuk, hogyan reagáljunk, ha az ellenfél stílust vált, most viszont valamiért képtelenek voltunk rá.

Szerintem eleinte próbálnak türelmesen futballozni, várni a hibáinkra, és legfeljebb hátrányban kapcsolnak feljebb. Ez persze csak megérzés, a lényeg, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint szerdán, és végig koncentráljunk. Nem túlzás azt állítani, hogy a játékosok többsége karrierje egyik legfontosabb meccsére készül, úgy fogjuk fel a keddi találkozót, mintha valamilyen döntőt játszanánk. A Ferencváros legutóbb huszonöt évvel ezelőtt jutott be a BL-csoportkörbe, az akkori csapathoz hasonlóan mi is szeretnénk beírni magunkat a klub történelmébe.

A legfontosabb, hogy jussunk túl a Moldén, egyelőre nem szabad ennél előrébb tekinteni. Ha viszont az álmaimról kérdez, azt mondom, szeretnék bejutni a csoportkörbe, és ott a Barcelona ellen játszani. A PSG is nagy kedvencem, de a Toulouse játékosaként a francia együttes ellen már pályára léphettem.

– Somalia

(NSO)