Róbert Mak ügynöke beszélt a játékos Fradiba igazolásáról.

A pandémia nagy hatással volt arra, hogyan tudott eddig készülni Mak. Mikor a Konyasporba igazolt, Robo megbetegedett. Egy új edző érkezett és megkezdődött a koronavírus-krízis. Mivel a bajnokság leállt, felbontottuk a szerződést. De Robo minőséget képvisel és komoly múltja van, így volt számos ajánlat. Végül az otthonához közeli Ferencvárost választotta, amely mindig komoly eredményekért küzd – az EL-ben legalább, de talán a BL-ben is játszhat. Történelmileg nagy klub, amely szép lassan visszaveszi az őt megillető helyet.

Többekkel tárgyaltunk, ezért is tartott eddig a döntés. Voltak ajánlatok, amelyeket a pandémiás helyzet befolyásolt. Voltak arab ajánlatok, keresték az MLS-ből, a szintén BL-ért harcoló Omonia Nicosiából is. A Ferencváros volt a legkonkrétabb és ez volt a legészszerűbb döntés szakmailag és személyes okokból is.

Természetesen idő kell, míg felveszi a ritmust. Rebrov ismeri Oroszországból, így tudja, mire számíthat tőle.

Eddig egyedül edzett, fizikailag rendben van, de persze más a csapattal edzeni. Ahogy aláírta a szerződést, edzésbe állt. Azt gondolom, hogy hamar felveszi majd a ritmust, sosem volt komoly gondja sérülésekkel, vagy az erőnlétével.

A szerződés hossza is mutatja, hogy hosszú távon számolnak vele. A Ferencváros nagyon be akar kerülni a BL-csoportkörbe, ha ez sikerül, akkor a klubnak szüksége lesz minőségi és bő keretre. Robóra elsősorban szélsőként számítanak. A csapat 4-3-3-ban játszik. Biztos vagyok benne, hogy megkapja a lehetőséget és él is vele. Megnéztük a Dinamo elleni meccset. Láttuk, hogy a Ferencváros minőségi csapat és meglehetősen agresszív játékosai vannak. Erős csapatba érkezik és mindig jobb egy jó együttesben játszani.

Anyagilag megkaptuk azt, ami a jelen helyzetben elképzelhető. Mindenkit érint a koronavírus-járvány. A Ferencvárosnak nagyszerű edzőközpontja van, a legmagasabb szinten felszerelve. És akkor a stadionról még nem is beszéltünk. Biztos, hogy mindennel elégedett lesz.

A válogatott gólörömról: mindenki el tudja képzelni, milyen egy válogatott csapatban szerepelni A válogatott gól után megismételhetetlen érzelmek törnek elő az emberből, Robo pedig egy érzelmes srác, ez látszott a klubjaiban is. Harcolni fog a Ferencvárosért is.

– Juraj Venglos