Bálint nyilatkozata mellet a ráckevei kupaünnepnapról is láthattok egy kisebb riportot.

Vécsei Bálint

Nagy eseménynek számított, hogy Ráckevén játszottunk. Telt ház volt, a szurkolók megtöltötték a lelátókat, annyian voltak, ahány embert beengedtek a létesítménybe. A szurkolás sem hiányzott, igazán jó hangulatú kilencven perc volt. Érezhettük, hogy a helyieknek tényleg ünnepnapot jelentett a Ferencváros érkezése. Próbáltunk odafigyelni arra, hogy minél kevesebb kontaktusunk legyen. A közeljövőben fontos mérkőzések várnak ránk, minden rizikót szerettünk volna kizárni. Jó az is, hogy sérülés nélkül hoztuk le a szombati összecsapást, így mindenki elégedett lehetett.

Nekem különösen fontos volt, hogy újra kilencven percen át a pályán lehettem. Az arccsonttörésem óta most játszottam először végig mérkőzést, lényeges volt, hogy teljes meccs legyen a lábamban. Az ilyen találkozók tökéletesek arra, hogy formába hozzam magam, hiszen a sérülésem után hat hetet kellett kihagynom, még most is speciális, karbonból készült védőmaszkban kell futballoznom. Örülök, hogy végig pályán lehettem, élveztem a futballt. A mérkőzésen azok kaptak lehetőséget, akik a közelmúltban kevesebbet játszottak, érthető volt, hogy Ráckevén mindenki próbálta kihasználni a lehetőséget, hogy megmutassa magát a szakmai stábnak.

Nagy a harc a csapatba kerülésért, a konkurenciaharc mindenkinek előnyére válik. Nekem rosszkor jött a kihagyás, a felkészülés elején dőltem ki a sorból, de lassan utolérem magam. A Dinamo Zagreb búcsúztatásával biztossá vált, hogy a nemzetközi kupák egyikében ismét csoportkörbe jutottunk, a kérdés már csak az, hogy a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában indulhatunk-e. Ez azt jelenti, hogy az ősszel heti két tétmérkőzés vár ránk, biztos vagyok benne, megkapom a lehetőséget.

NS