A paksi fiatalokat kérdezték arról, milyen érzés volt pályára lépni az Üllői úton.

Debreceni Ákos

Hadd kezdjem azzal, nagyon jól esett, hogy számítottak ránk, és behívtak bennünket a felnőtt keretbe. Izgulni én valahogy nem izgultam, talán csak a meccs előtti bemelegítéskor, akkor átfutott a fejem, hogy mégiscsak hol vagyok. Én is bíztam benne, hogy kapok majd pár perc lehetőséget, amit egyúttal nagyon vártam is, de hát ki ne várta volna. Becserélésemnél annyit mondtak, próbáljam meg élvezni a játékot, és – ha tudok – lépjek be a támadásokba. Nem volt sajnos sok érintőm, de minden másodpercet szerettem, amit a pályán tölthettem. Véleményem szerint ennyi idő alatt is tudtam fejlődni, igazi bepillantást nyertem abba, milyen is a legmagasabb osztályú futball.

Görög Gergő

A behívás után még a teszteredmény miatt nagyon izgatott voltam, aztán mikor kiderült, negatív vagyok, tehát mehetek, reménykedtem benne, hogy pályára is léphetek majd. A stadionba érve ismét eléggé izgultam, de szerencsére mindenki jó fej volt velem, és folyamatosan nyugtatott. Ahogy teltek a játékpercek, nagyon vártam, hogy becseréljenek. Fantasztikus élmény volt, mikor a pályára léphettem. A tempó kemény és sokkal gyorsabb volt, mint amihez eddig hozzászoktam, de úgy érzem, sikerült felvennem arra a kis időre.

Vas Gábor

Csütörtök este vált biztossá minden, mondanom sem kell, nagyon nehezen aludtam el aznap. Még szerencse, hogy csak egy este volt a meccsig (nevet). Nagyon elkezdett dolgozni bennem az adrenalin, hiszen az NBI-ben és a Groupama Arénában bemutatkozni nem kis dolog, keveseknek adatik meg. Közben volt egy gyors tesztelésem is, annak az eredménye miatt is aggódnom kellett egy kicsit, de szerencsére negatív lett, így csatlakozhattam az utazókhoz. Nagyon kihajtottam magam. Már a görcs előtti sprintnél éreztem, hogy lassan vége lesz, aztán, mikor meg is jött, úgy döntöttünk, inkább nem állok bele az utolsó tíz percbe. Nem érte volna meg egy esetleges nagyobb sérülést összeszedni. Talán azt emelném ki, hogy olyan játékosok ellen játszottam és küzdöttem, akiket eddig csak a TV-ben láttam, de aztán ezzel sem törődtem sokáig, próbáltam kihozni inkább a maximumot a lehetőségből.

Paks